Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKIMCE

Ćiro: Zdravko Mamić je vlasnik većine Dinamovih nogometaša, nitko mu ne može oduzeti ono što je napravio

Zagreb: Ćiro Blažević, gost na Večernji TV
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
07.09.2022.
u 08:54

- Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi.

Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je sinoćnju veliku pobjedu Dinama nad Chelseajom (1:0) na Maksimiru u Ligi prvaka.

- Imao sam privilegiju da na poluvremenu razgovaram s predsjednikom Chelsea, jedan Amerikanac, koji je bio malo zabrinut. Iskreno mu kažem 'ne brinite, vi ćete pobijediti'. Prevario sam se. Za razliku od vašeg komentara da smo ih nadigrali potpuno, ma nismo. Oni su nas nadigrali, a mi smo pobijedili. Evidentno su pokazali sav svoj autoritet ali ga nisku konkretizirali. Mi smo to učinili i napravili nogometnu senzaciju. Naš puk je oduševljen, ali nema svijest koliko to u nogometnom svijetu će odjeknuti, da je Dinamo pobijedio tako velikog favoriziranog protivnika - rekao je Ćiro za RTL.

Komentirao je i gol Mislava Oršića.

- Kad je primio loptu, znao sam da on bježi i pobjegao je, zabio jedan majstorski gol. Bio sam uvjeren da je taj gol previše rano pao, da će oni reagirati. Tako sam utješio Amerikanca koji me tražio poslije utakmice, jer sam zbrisao - rekao je Ćiro pa prokomentirao Antu Čačića:

- On je uspješan trener, a mi se treneri mjerimo po rezultatu i on ga ima. Danas mu zamjeram kako može Oršića vaditi kad su nam ostavili prostor i samo on može u njega. Žao mi je jer ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je."

Dalić je u reprezentaciju vratio Petkovića.

- Petković je izuzetno nadareni nogometaš. Njegov učinak varira i zato nije obljubljen. Svi znamo što on može, a daje manje od onoga što posjeduje kao kvalitetu. Ne bi ga Dalić uzeo da nije u mnogome nas demantirao.

Je li za ovo zaslužan i Zdravko Mamić?

- Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi. Ne znam koliko i ima li Zdravko ima utjecaj na ovo sve, ali ono što je Zdravko napravio to mu ne može nitko uzeti. Od siromašnog Dinama je napravio mali Juventus. 

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

Komentara 6

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:36 07.09.2022.

Valjda po prvi put slazem se sa svim sto je Ciro rekao. Od najsitnijih detalja... od vadjenja Orsica iz igre pa do najvaznijih... da je Mamic tvorac ovog danasnjeg mocnog i respektabilnog Dinama. Od kluba koji nije mogao platiti struju i vodu, kojem su svi kreditni kanali bili cvrsto zatvoreni, do kluba koji vec po osmi put igra u najelitnijem nogometnom natjecanju rezerviranom za velikane, tamo gdje svaka pobjeda donosi 2.8 milijuna eura. To je taj Dinamo kojeg je Mamic "pokrao", pun k'o brod! Tamo umjesto one napukle tribine, tamo bi trebalo podignuti spomenik Mamicu... zato sto je dignuo Dinamo iz pepela i stvorio najuspjesniji klub u ovom dijelu Europe, i sprijecio da postane neko novo "brodogradiliste" ili nova "INA"... bez obzira sto hrvatsko "pravosudje" mislilo o tome...

DE
derin
22:09 07.09.2022.

Kako misliš Mamić je vlasnik većine nogometaša, aj pojasni to!

PV
prcko.vita
09:53 07.09.2022.

Da se razumijemo, u Hrvatskoj je bilo i ima puno poštenih ljudi koji vuku korijene iz BiH. Mamić, Bandić, Filipović i Tomašević ne spadaju u te poštene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije