Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKRENO PRIZNAO

Ćirin oproštajni razgovor: Umrijet ću nesretan što nismo bili prvaci svijeta. Ja sam kriv za to

Instagram (Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem
06.03.2023.
u 21:28

'Ljubavi moja, ako ti misliš da sam ja iz stomaka to izvadio, pa ja sam tebe izanalizirao i rekao da slijedim nogometnu evoluciju koja je bacila u stranu sve centarfore. Bek je prije imao zadaću samo neutralizirati protivničko krilo. Ti si meni zaustavio protivničko krilo, ulazio u sredinu terena, ulazio u završnicu i zabijao golove'

Miroslav Ćiro Blažević preminuo je 8. veljače, dan prije 88. rođendana, nakon dugačke borbe s rakom. Trener svih trenera ostat će zauvijek upisan u hrvatsku nogometnu povijest. Nekoliko tjedana prije smrti, Ćiro je imao svoj oproštajni intervju kod Marija Stanića u emisiji (Ne)uspjeh prvaka koja se emitira na Arena Sportu. 

- Dijagnoza mi je grozna, imam pet metastaza na kostama i, hvala Bogu, za veliko čudo, još me nije počelo boljeti. To zna biti nepodnošljivo bolno, ali neću misliti na to, nisam dobro. Tebi ću reći, pred ovako velikim auditorijem, bio si nešto posebno za mene. Kao trener sam imao kriznih trenutaka, ali sam uvijek znao da mogu računati na tebe - rekao je Ćiro na početku intervjua o bolesti s kojom se borio. 

- Morali smo biti prvaci. Umrijet ću nesretan jer nismo bili prvaci svijeta. Taj koncentrat talenta kojeg sam imao, sebe optužujem, morao je biti prvak svijeta! Jedan od drugog ste bili bolji. Nevjerojatno je što smo bili treći, pobijedili smo Nizozemce koji su bili najbolja ekipa prvenstva. 'Švabe' smo zgazili 3-0 - prisjećao se legendarni izbornik. 

- Ne mogu zanemariti i da je to bio veliki uspjeh. Bili smo mlada država, a reprezentacija je pokazala da Hrvatska više nije anonimna zemlja. Bili smo treći, ali po izboru Uefe imali smo prvog trenera i golgetera, imamo razloga biti zadovoljni, iako ćemo uvijek žaliti - kazao je Blažević o generaciji za koju smatra da je morala uzeti zlatnu medalju. 

- Ne mogu reći koliko sam sretan što si nasuprot mene. Sjećam se svih naših problema, ali sam znao da te Bog obdario inteligencijom. Onaj koji te vodi mora učinit sve da stekne tvoje povjerenje. Da nije bilo tebe u sjeni da radiš onaj crnački posao, mi nikad ne bi bili treći. Hvala ti - zahvalio je Ćiro Mariju Staniću.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije