Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Neugodan ždrijeb za Cibonu u Top 16

Ciboni skupina sa CSKA, Montepaschijem i Fenerbahceom

19.01.2009.
u 13:36

Olimpijski muzej u Barceloni bio je poprište ždrijeba skupina drugog kruga košarkaške Eurolige među kojima se nalazila i zagrebačka Cibona, a momčadi koje su izborile Top 16 razvrstane su u četiri skupine. Vukovi će tako nastavak lijepe euroligaške avanture tražiti u skupini H, gdje će im protivnici biti moskovski CSKA, Montepaschi iz Siene i Fenerbahče.

Nije ovo baš lagodna skupina za Cibonu, jer CSKA je aktualni europski prvak, Montepaschi se može pohvaliti igranjem polufinala prošle godine, dok je Fenerbahče, kao i skoro svaka momčad iz Turske, izrazito opasna i jako neugodan domaćin.@linkbox@

Povratak Planinića i Giričeka
- Igramo u skupini s aktualnim europskim prvakom, a nije potrebno naglašavati koliko je Montepaschi dobra momčad. Fenerbahçe također vrlo dobru sezonu. Veselimo se utakmicama koje ćemo igrati pred našim navijačima i drago nam je što ćemo imati priliku ugostiti naša dva bivša košarkaša – izjavio je nakon izvlačenja za kamere Eurolige glavni tajnik Cibone Mihovil Nakić.

Bit će to ujedno i povratak bivših igrača Cibone u Draženov dom po prvi puta otkako su ga napustili. Zoran Planinić sjajno igra za CSKA, dok je Gordan Giriček član Fenerbahčea.

Iz ostalih skupina vrijedi izdvojiti španjolski okršaj divova u skupini F, Reala i Barcelone, dok će se prava poslastica biti susret Tau Ceramice i Olympiakosa u skupini E.

Novi sistem natjecanja
U prvoj utakmici Cibona dočkuje Montepaschi iz Siene 28. siječnja. Potom vukovi idu na parket europskog prvaka, moskovskom CSKA, nakon čega Perasovićem igračima slijedi dvoboj u Draženovom domu s Fenerbahčeom.

Susreti drugog kruga igraju se srijedom i četvrtkom, a iz svake skupine dalje idu dvije momčadi koje će zaigrati u četvrtfinalu. Ono se po novom sustavu igra na pet utakmica, a križaju se skupine E i F, te G i H, po sistemu da prvoplasirani igra s drugoplasiranim. Nakon toga, četiri pobjednika putuju u Berlin gdje se ove godine održava Final Four.

Ždrijeb skupina Top 16 Eurolige:

Skupina E Tau Ceramica, Olympiakos, Armani Jeans Milano, Prokom Sopot

Skupina F Barcelona, Real Madrid, Maccabi, Alba Berlin

Skupina G Unicaja, Lottomatica, Panathinaikos, Partizan

Skupina H CSKA, Montepaschi Siena, Fenerbahce, Cibona

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije