Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Hrvatske

VIDEO Cedevitaši juniorski prvaci, Zanki nova nada, a stiže i novi Bogdanović, Bojanov rođak

30.05.2022.
u 10:40

Nakon što je osvojila naslove kod dječaka do 13 godina, u predkadetima i kadetima, Cibona nije uspjela osvojiti i juniorski naslov što bi, uz eventualni seniorski naslov, bio jedinstven slučaj

Cedevita Junior pomrsila je račune Ciboni koja se našla u jedinstvenoj prilici da osvoji naslove prvaka Hrvatske u svim mogućim uzrastima. Nakon dječaka do 13 godina, predkadeta i kadeta, očekivalo se da će krunu osvojiti i Cibonini juniori i tako pred potencijalnim investitorima osnažiti sliku o klubu kao inkubatoru talenata.

Na žalost klupskog vodstva, ali i sami Ciboninih juniora i članova njihovih obitelji, mladi cedevitaši bili su bolji i to samo za jedan koš (69:68). U finalnoj utakmici iznimno neizvjesne završnice, mladi vukovi imali su napad za pobjedu ali ga iskoristili nisu, a tri i pol sekunde prije kraja, loptu je zgrabio Vice Zanki, igrač utakmice (27 koševa, 13 skokova, 4 osvojene lopte) i natjerao suparnike na brzi prekršaj. Premda Zanki nije pogodio niti jedno slobodno bacanje, cibosima je preostalo vremena tek za očajnički šut, sa svoje polovice, i taj promašaj bio je kraj njihovih nadanja.

A cedevitaši su poletjeli jedan drugome u zagrljaj i završili na kupu oduševljenja, negdje tamo nasred igrališta. Bila je to i potvrda za klub s Velesajma da radi dobar posao kada je u pitanju rad s mladima na račun čega ih je istaknuo, u jednom televizijskom intervjuu, i glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

U tom klubu, već petu sezonu s mlađim uzrastima radi, očito kvalitetno, šibenski stručnjak Anđelko Matov, a Cedevita Junior etabilirala se kao sredina u kojoj se kvalitetno radi. Uostalom, taj klub ima svoj košarkaški dom i najbolje uvjete pa tu, izvan sezone, treniraju i NBA igrači poput Zubca i Nurkića.

>>> Pogledajte slavlje mladih cedevitaša

A tim putem, jednog dana, ako se ovako nastavi razvijati možda bi mogao i 18-godišnji Vice Zanki koji sebe u seniorskoj košarci vidi kao šutera. Ovaj mladac u finalu je ubacio sedam trica te je proglašen za najboljeg igrača (MVP) završnog turnira a bio je i najbolji strijelac Final Foura.

- Ovo je sjajno iskustvo. Otkako igram za Cedevitu, a počeo sam u KK Zagreb, ovo mi je drugi naslov. Bili smo cijelu sezonu kao obitelj, trener je dao sve što ima. Imao sam svoje faze u igri kada bih eksplodirao pa bih se primirio. Bez obzira na naše vodstvu nakon treće četvrtine, znao sam da će se Cibona vratiti no uspjeli smo se obraniti i osvojiti naslov - kazao je MVP koji je, dakako, izabran i u najbolju petorku.

A nju još čine i njegov momčadski kolega i kapetan Cedevite Junior Duje Damjanić, Zadrov Krševan Klarica, Medveščakov Luka Skorić i Cibonin Filip Kalajžić.

U pobjedničkom sastavu svidio se i branič Ivan Bogdanović, inače bratić našeg najboljeg košarkaša Bojana Bogdanovića.

- Ja sam iz Dubrovnika, no naši djedovi su braća. Bojan mi je uzor i sretan sam kada sam u rijetkoj prilici pitati ga za savjet. Zanima me taj NBA svijet i pomalo sanjarim da bih ja ondje mogao biti treći Bogdanović, nakon Bogdana i Bojana.

Dramatičnu završnicu juniorskog finala, Ivan je gledao s klupe:

- Ja sam godinu dana mlađi i u tim trenucima nisam bio u igri. Uh, bilo je jako stresno gledati kako Cibona ima napad za pobjedu, a čim je završilo sretno po nas zaplakao sam.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije