Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dva produžetka

VIDEO Frančešević i Bubalo donijeli Ciboni naslov kadetskog prvaka Hrvatske

28.05.2022.
u 11:00

Za najboljeg igrača završnice izabran je Cibonin Frančešević uz kojeg najbolju petorku još čine cibos Kujundžić, cedevitaš Bilić, Zadrov Lukić te Puntamikin Pavin koji je s 81 košem i najbolji strijelac turnira

Finale doigravanja za seniorskog prvaka Hrvatske između Cibone i Zadra nije moglo imati bolju uvertiru od finala kadetskog prvenstva države kojeg su igrali klinci spomenutih klubova. A u iznimno dramatičnoj utakmici, nakon dva produžetka, pobijedili su kadeti Cibone (107:103).

VIDEO Trica za naslov

Za sve sudionike finala, obostrano, bila je to najzbudljivija utakmica koju su ikad u svojim mladim životima odigrala, a bila je to i za trenera pobjedničke družine Ivana Jurana:

- Da bila je ovo najzbudljivija utakmica u mojih 20 trenerskih godina. Čak i da smo ju izgubili ne bih svojim momcima ništa prigovorio jer i zadarski klinci su igrali jako dobro.

A kada su mladi Zadrani, u drugom produžetku, poveli sa 95:88, činilo se da će oni kući pjevajući, no onda se ukazao Luka Frančešević koji je s dvije trice vratio Cibonu u utakmicu. A uz kapetana iskazao se i godinu dana mlađi Bruno Bubalo.

- Mi u klubu znamo da ta dva momka imaju glavu. Razvijamo ih kao razigravače jer "playmaker" mora biti najmirniji igrač na terenu. Kada sam uvodio Bubala, rekao sam mu majstore prasni, ako promašiš ja sam kriv.

A "majstor" Bubalo, još osmoškolac (u OŠ Izidora Kršnjavog), pogodio je tricu a potom i dva naslova za pečaćenje naslova, nakon čega je kazao:

- Otkako igram košarku stalno so na zavšrnim turnirima pa sam se navikao na taj stres. Vratili smo finanom suparniku za ono što je bilo u Zadru i gušt je bio veliki ovo osvojiti. Nismo klonuli niti kada su oni, u drugom produžetku, poveli sa 95:88, a tada je Luka spasio utakmicu.

A kao takav, ali i najbolji strijelac pobjednika (35 koševa), Frančešević je izabran i za najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira.

- Nije mi ta pojedinačna nagrada bitna koliko ovaj naslov.

Da li je te dvije trice, kod 88:95, šutirao zato što je kapetan i što je osjetio kapetansku odgovornost?

- Nisam pretjerano razmišljao u tim trenucima. Vidio sam da moramo stizati rezultat, a trice su u tim trenucima najekonomičnije sredstvo za takvo što. Uostalom, imao sam dosta prostora i da uzmem te šuteve - kazao je Cibonin gimnazijalac iz Sportske gimnazije.

VIDEO Cibona odnijela naslov kadetskog prvaka Hrvatske:

I dok su mladi cibosi slavili, mladi Zadrani su tugovali i bilo ih nam je žao jer ipak su to djeca. A među Zadranima isticali su se bekovi Luka Bilokapić (32 koša) i Roko Lukić (31 koš) a nama se jako zanimljivim materijalom učinio godinu dana mlađi Mihael Ružić, 204 cm visoki sin nekad najbolje europske odbojkašice Barbare Jelić i afirmiranog košarkaša Tomislava Ružića.

Za pobjednike koševe su u finalu postizali Frančešević (35), Kujundžić (20), Pavković (16), Križanac (14), Bubalo (14), Ferderber (5) i Bandov (3).

U utakmici za treće mjesto Cedevita Junior pobijedila je Sonik Puntamiku sa 103:71, a u redovima trećeplasiranog sastava nalazi se možda i jedan od najtalentiranijih igrača naraštaja Toni Bilić. A on je svrstan i u najbolju petorku završnog turnira koju čine još i dva cibosa (Luka Frančešević, Zvonimir Kujundžić), Zadrov Roko Lukić te Puntamikin David Pavin koji je, ujedno, i najbolji strijelac turnira sa 81 košem postignutima u dvije utakmice.

Uzbudljivi rasplet kadetske završnice pratio je i Cibonin direktor Ivan Matasić koji nam je potvrdio da je Ciboninim investitorima, onima koji bi trebali spasiti ovaj klub koji se našao u dužničkom ropstvu, jako važno i da ovaj klub osvaja i mlađeuzrasne naslove. A taj dan slavili su i Ciboninin mlađi kadeti (dječaci do 13 godina) koji su u finalu pobijedili Cedevitu Junior sa 86:62. Kod najmlađih cibosa prednjačili su MVP završnice Ante Garac (31 koš) i Vito Kovačević (22 koša), a njih dvojica čine i najbolju petorku zavšrnog turnira zajedno sa Gabrijelom Perisom (Cedevita Junior), Zdravkom Perićem (Bosco) i Franom Bačićem (ŠK Zadar).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
20:08 28.05.2022.

Oće li bar jedan od ovih talentiranih omladinaca igrati u prvoj postavi ova dva nekad uspješna kluba. Sumnjam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije