Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FABIO TVRDI

Capello: Brazilci su najbolji na svijetu

Fabio Capello
Reuters
15.11.2009.
u 19:09

Fabio Capello, izbornik engleske nogometne reprezentacije, bio je oduševljen onim što je vidio na prijateljskoj utakmici njegove Engleske i Brazila u Dohi.

S minimalnih 1-0 su slavili brazilski nogometaši (strijelac Nilmar), a talijanski strateg je bio oduševljen suparnikom. Brazil je na tom ogledu još promašio jedanaesterac (Luis Fabiano), pogodio stativu (Lucio) i imao još niz dobrih prilika.

- Nikada nismo igrali protiv tako jake reprezentacije. U svemu su nadmoćni, u energiji, u tehničkim vrlinama, u organizaciji. Ne znam da li mi se ikada u trenerskoj karijeri dogodilo da moja momčad nije stvorila ama baš niti jednu pravu šansu u utakmici - rekao je Capello.

Engleska je ovaj ogled odigrala potpuno oslabljena, bez Gerrarda, Lamparda, Terryja, Ferdinanda, Colea, Heskeyja, ali Capello u tome nije tražio opravdanje.

- Mnogi kompariraju Brazil i Španjolsku i govore o njima kao o dvije najbolje reprezentacije na svijetu. No, po meni je Brazil daleko bolji. Španjolska ima tehnički dotjeranu igru, s mnogo dodavanja i laganog gušenja suparnika. No, obrambeno gledano su slabiji. Primjerice, protiv njih smo imali prostora u napadu, mogli smo organizirati vlastitu igru, ali protiv Brazila takvo što nije bilo moguće. Pa, ne pamtim ništa ozbiljno od strane mojih igrača, s tim da ih zbog toga i ne krivim previše - zaključio je Capello.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Andreeejjj
19:33 15.11.2009.

BRAZILCI najbolji na svijetu? Da, jesu uz HRVATSKU, hahahahaaaaaa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije