Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aukcija je završena

Brončana medalja sa SP-a '98. je prodana, evo za koliko

Vatreni iz '98.
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/5
08.12.2018.
u 17:50

Medalja koja se prodavala bila je autentična, ali njezina je cijena bila premala u odnosu na slične artikle

Nedavno se mnogo pisalo o brončanoj medalji sa SP-a u Francuskoj 1998. koja se našla na aukciji. Tražio se njezin vlasnik među vatrenima, ali svi su odgovori bili negativni. Uskoro se riješio misterij. 

Fifa svakoj reprezentaciji za prva tri mjesta dijeli po 30 medalja. No, njih se proizvede nešto više. U Francuskoj se proizvelo 40 od svakog materijala, a njih deset podijelilo se raznim službenim osobama.

Vatreni iz '98.
1/38

Jedna od tih našla se na aukciji za 7.500 eura. Na platformi The Saleroom potvrdili su kako je brončana medalja dobila novog vlasnika koji ju je kupio po početnoj cijeni.

'Službena medalja za treće mjesto, koju je osvojila Hrvatska. Brončana medalja visi na originalnoj vrpci. Proizvođač - Bertoni. Samo je trideset kopija ovakve medalje. Ona je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji', pisalo je u oglasu The Salerooma. 

Medalja koja se prodavala bila je autentična, ali njezina je cijena bila premala u odnosu na slične artikle. Da je vlasnik medalje bio netko od vatrenih cijena bi bila mnogo veća.

>> Pogledajte što su reprezentativci i izbornik Dalić rekli nakon povratka iz Engleske

Komentara 5

DI
Diesel
18:03 08.12.2018.

Mogao ju je kupiti i neki od muzeja. Mislim, necija medalja u vlasnistvu trece osobe je besmislena, zasto bi mi trebala necija medalja? Medjutim, u muzeju takav eksponat moze biti vjeno, visi na zidu i ono, cool.

DH
dalibor.hren
10:13 09.12.2018.

I, konačno, tko ju je prodao?

5S
505.scrtom
18:17 08.12.2018.

Sram vas bilo,to je uspomena,medalje se ne prodaju, jedimo može bit u nekakvom muzeju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije