Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka na pijesku

Brazilci još jednom osvojili Poreč, 'nesretnoj' Pavan treća sreća

Odbojka na pijesku
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
02.07.2017.
u 17:35

Brazilci su osvojili i 60 tisuća američkih dolara, čiji je ukupni nagradni fond iznosio 600 tisuća dolara

Završeno je i treće izdanje Poreč Major turnira u odbojci na pijesku! Pobjednici su Brazilci Pedro Solberg i Guto Carvalhaes, a slavili su protiv olimpijskih doprvaka i europskih prvaka iz Italije Danielea Lupa i Paola Nicolaija 2:1 (18:21, 25:23, 15:9) te skupili vrijedne bodove u ukupnom poretku i osigurali nastup na finalnom Major turniru u Hamburgu (22. kolovoza do 27. kolovoza) bez obzira kako završili na trećem i završnom Major turniru u seriji, onom koji se održava u Gstaadu od 4. srpnja do 9. srpnja.

Brazilski par zasluženo je slavio jer tijekom cijelog su turnira potvrdili snagu, a znali su i kako se vratiti kad je situacija iznimno teška, što ne bi mogli bez iskustva. Također, imali su protiv sebe i publiku jer oko pet tisuća ljudi na centralnom turniru u Poreču navijalo je žestoko za talijanski par. No, našim susjedima ni to nije pomoglo protiv neumornih, kvalitetnih i spretnih Brazilaca. Nažalost po Talijane, bio im je to jedini poraz na turniru, ali i vrlo bolan...

Ujedno, Brazilci su osvojili i 40 tisuća američkih dolara, čiji je ukupni nagradni fond iznosio 600 tisuća dolara, točno 200 tisuća manje nego prethodne dvije godine, a i pobjednici su dobili ukupno 17 tisuća manje no 2015. i 2016.

Kod žena turnir je napokon osvojila Kanađanka Sarah Pavan, odbojkašica koje se našla u finalima na zadnja dva izdanja i ostala prekratka. Ovaj put imala je novu partnericu - Melissu Humans-Paredes. I s njom je slavila protiv Čehinja Barbore Hermannove i Markete Slukove 2:1 (32:34, 21:12, 15:6).

Time se završila još jedna divna priča, a ovih pet dana od 27. lipnja do 2. srpnja dugo će se pamtiti, bez obzira na kišu koja je nekoliko puta remetila raspored turnira, pa čak i u finalnom danu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije