Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini bez izjave

Nažalost, Perišić nije imao potrebu obratiti se navijačima!

Ivan Perišić i Nikša Dell'Orco
Foto: Red Bull Content Pool
1/8
01.07.2017.
u 14:30

Već šest godina trenira s nama profesionalcima i ide mu sjajno – rekao je Ivanov odbojkaški partner i prijatelj Nikša Dell’Orco

Odbojkaški spektakl Poreč Major okuplja najbolje pjeskaše svijeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. No, sve te svjetske, europske te olimpijske prvake i prvakinje ove godine zasjenio je nogometaš – Ivan Perišić.

Hrvatski reprezentativac od desete godine igra odbojku na pijesku i imao je veliku želju nastupiti u Poreču, što mu se i ostvarilo jer dobio je potrebne dozvole od Međunarodnog odbojkaškog saveza, a ni u Interu mu nisu radili probleme iako je na pomolu rekordni transfer u neki moćan europski klub.

Bio je razočaran porazom

– Posljednjih šest godina trenira s nama profesionalcima i ide mu sjajno, zato je došao na ovu ideju – rekao je Ivanov odbojkaški partner i prijatelj Nikša Dell’Orco nakon trećeg i posljednjeg poraza u skupini, koji je ujedno značio i Perišićev oproštaj od Poreča.
Nažalost, iako se sve vrtjelo oko Ivana, kojem su skandirale odlično ispunjene tribine centralnog i najvećeg terena na turniru s nagradnim fondom od 600 tisuća američkih dolara u obje konkurencije, nije osjetio potrebu obratiti se navijačima.
Poslije meča u kojem su njega i Nikšu pobijedili Amerikanci Jake Gibb i Taylor Crabb (21:8, 21:14) samo je odmahnuo rukom kad mu je prišao voditelj programa. Svi igrači i igračice na centralnom terenu daju izjave u pozitivnom tonu nakon mečeva... Ne i Ivan Perišić.

Čak ni zbog svih ljudi koji su bili tamo zbog njega. Naime, koliko god da je odbojka na pijesku u Poreču popularna, Austrijanci su ti koji pune tribine, Hrvata nema mnogo. Ali, zbog Perišića ih je bilo, čak i po lošem vremenu koje je pogodilo Poreč. Ivan im nije htio ni osobno zahvaliti s barem nekoliko riječi.

Medije tako tretira već duže vrijeme i, iako za to ne postoji opravdanje, može ga se shvatiti, u poziciji je kad može birati što će i kada će govoriti. Samo, od nekoga tko ne voli način na koji ga se prezentira u javnosti očekivalo bi se direktno obraćanje toj javnosti, kad se ništa ne može krivo interpretirati.

– Potišten je zbog poraza, nije zadovoljan igrom – pravdali su ga organizatori. Možda su u pravu, možda i nisu, ali njegov odlazak bez riječi s turnira koji se vrtio oko njega od prvog dana kad se doznalo da će zaigrati na njemu može se svakako interpretirati.
Naravno, ne znači to da je Ivan loša osoba, jasno je već po činjenici što je zaigrao s Nikšom da drži do svojih prijatelja, s kojima svakog ljeta igra i trenira odbojku na pijesku.

Družio se s djecom...

– Pokušavao sam posljednjih godina igrati u Poreču, ali nisu mi dopustili. U kompliciranim sam odnosima s Hrvatskim odbojkaškim savezom i, iako marljivo treniram, ne znam hoću li više igrati ili ću se morati umiroviti – iskreno je govorio Dell’Orco.

Dakle, Perišić je taj koji ga je povukao i otvorio mu vrata i možda spasio ostatak karijere. Loša osoba to ne bi napravila. Kao što ne bi ni ostajala nakon treninga fotografirati se s najmlađim navijačima, davati im autograme i porazgovarati s njima. Očito drži do njih i godi mu podrška.

Zato bi morao znati da su oni ti koji su ga bodrili u Poreču, koji ga gledaju pred malim ekranima dok nastupa za klub i reprezentaciju. Na kraju krajeva, oni su ti kojima se obraća kroz medije...

Pa makar i nekom simboličnom izjavom, barem jednom riječju, jednim “hvala”. Čak bi i to bilo dovoljno...

Komentara 11

EL
EldersRealm
14:48 01.07.2017.

Uvijek ista piskarala napadaju reprezentativce... ne znam zasto tim provokatorima ne maknu akreditacije kad ionako sve izmisljaju.

PU
Pukovnik
14:32 01.07.2017.

Tko je on papa da se mora netkome "obratiti"?!

KO
komunikolog
15:13 01.07.2017.

Vanja Deželić, jeli ovo novinarstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije