Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Blanka Vlašić: Ovo je znak, Božju volju treba slaviti, a krunica je naše najjače oružje

U emisiju se javio i fra Jozo Zovko te rekao kako ove događaje povezuje s prestankom Gospinih svakodnevnih poruka preko međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo
26. ožujka 2020. u 12:32 16 komentara 7740 prikaza
Blanka Vlašić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/14

U novoj emisiji ''Izdvojeno'' televizijske postaje Laudato razgovaralo se o postu i molitvi. Gosti emisije bili su vlč. Ivica Tolla, fra Jozo Zovko te proslavljena hrvatska sportašica Blanka Vlašić.

Arijan Ademi SRAMOTNO I NEODGOVORNO Dinamovci milijunaši bez morala! Kapetan zarađuje pet mil. kn i ne pristaje na smanjenje plaće

U emisiju se javio i fra Jozo Zovko te rekao kako ove događaje povezuje s prestankom Gospinih svakodnevnih poruka preko međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo.

– Sve gledam s vjerom. Gospa nas nije došla udaljiti od Boga. Ona je došla da nam otkrije Božju blizinu. Ovo je neka vrsta kušnje, a na nama je hoćemo li je istrpjeti. Prošli smo kroz komunizam, pa i kroz Domovinski rat, ali smo dobili i svoju državu.

Taj virus pred kojim je pala medicina i farmacija, tvrdeći da nema lijeka, pokazao je da nismo gospodari povijesti i ne držimo sudbinu budućnosti u svojim rukama. Gdje je naša nada? Mi kroz ovu kušnju pandemije učimo to: moja je snaga i pouzdanje u mom Bogu. I to su Gospine poruke – rekao je fra Jozo Zovko.

Iz Splita se javila atletičarka Blanka Vlašić te posvjedočila kako provodi ovo vrijeme.

– Sigurno je da nikome nije lako. Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi s fra Antom Vučkovićem.

Giorgio Gori Biološka bomba Tako je stigao i u Hrvatsku: Te večeri smo virusom zarazili 40 tisuća ljudi!

Ovo je vrijeme prilika da se obnovimo u duhu, ovo je korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina – kazala nam je Blanka.

Osvrnula se i na Olimpijske igre od kojih je odustala.

– Ne bih rekla da je to odustajanje nego prepuštanje Božjoj volji. Takvo je odustajanje zaista važno u životu. Kada Bog naglo promijeni naše planove, onda treba slaviti jer je to znak. Odustala sam od Olimpijskih igara jer smatram da nisam spremna, tako da je ta odluka mudra.

U svemu ovome važno je slati poruku nade jer ne znači da, ako je svijet stao, da je srce stalo. Ovo je u biti  velika prilika da se čini ono za što se inače nema vremena. Uz to smo prisiljeni primijetiti što je najbitnije u životu.

Malo mi fali sloboda i strah od virusa se nekako uvukao. No, trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patiti zbog toga. Dapače, on čak može i procvjetati. Trebamo se naučiti imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje – ispričala nam je Blanka.

Branko Cikatić UPAO U DEPRESIJU Udovica Branka Cikatića: Jako sam ranjena, svi su se oglušili kad si tražio pomoć da preživimo

VIDEO: Hrvatski sportaši ovih su dana nesebično pomagali

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • Zlavast:

    A što nam preostaje, nego vjera. Vjera u ljude, u prijatelje, u znanstvenike, u sebe... u Boga.

  • nemanatrag:

    Ima i od krunice jače oružje....djetelina s četiri lista.

  • romobil:

    Fra Zovko......😆😆😆😆