Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnikov apel

Baldasar: Poljud je u očajnom stanju, a krov je opasan za sve

'18.07.2013., Poljud, Split - 2. pretkolo Europske lige, prva utakmica, HNK Hajduk Split (CRO) - FK Turnovo (MKD). Kopacke.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
08.08.2013.
u 20:42

- Sve je očajno, i travnjak, i instalacije, i krov... Samo je pitanje kada će se nešto dogoditi - kaže gradonačelnik Splita.

Kao da mu nije dosta gradskih briga, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar gotovo pri svakom uobičajenom tjednom obraćanju mora govoriti o Hajduku. Stanje u Hajduku ipak je važno političko pitanje, birači su senzibilni, pa se tako i Baldasar ponaša kada je Poljud u pitanju. Potvrdio je da je stiglo novo pismo namjere američkih ulagača predvođenih odvjetnikom Michaelom Gloverom, oni ne odustaju od kupnje Hajduka. Ali, nisu jedini, Matt Tomas (Mate Tomaš), preko medija se oglasio iz Australije, čim proda dizalice stiže i on u kupnju Hajduka.

– Nije nam se Tomas javio, ali uz američke investitore postoje još dvije grupacije zainteresirane za Hajduk – rekao je Baldasar.

Kada stignu sve ponude, gradonačelnik će na razgovore s udrugom Naš Hajduk, Nadzornim odborom Hajduka, a na kraju će odluku donijeti Gradsko vijeće.

KK Splitu pet milijuna kn

- Pred vijećnicima će biti dva pitanja: žele li da Hajduk ostane u gradskom vlasništvu, i ako to žele, koliko bi izdvajali za ulaganja u stadion te žele li dokapitalizaciju i prodaju Hajduka – pojašnjava Baldasar.

Svjestan je gradonačelnik da je voda došla do grla, ne samo zbog financiranja kluba. Uprava štedi, smatra gradonačelnik, svaku kunu dva puta okrene prije nego što je potroši, za razliku od prijašnjih uprava koje su izvlačile novac iz Hajduka. No, Baldasara zabrinjava stadion, odaslao je dramatičan apel:

– Sve je u očajnom stanju, od travnjaka, instalacija pa do krova. Najveća opasnost prijeti od krova, nije pitanje hoće li se nešto dogoditi, nego kada će se dogoditi – zavapio je gradonačelnik.

A nije mu mora samo Hajduk, muči ga i drugi splitski sportski biser, KK Split. Minus na dan 30. lipnja iznosio je 52 milijuna kuna, a Baldasarova savjetnica za posebne projekte Anđelka Visković tvrdi da klub ima oko 13 milijuna kuna duga za koje nema pokriće. Kazala je da je prošle sezone proračun kluba bio oko devet milijuna kuna, a novi neće prelaziti pet milijuna kuna.

Stečaj visi nad glavom

- Ako ne uspijemo postići dogovor s vjerovnicima, slijedi predstečajna nagodba, a ako ni tada ne bude dogovora, KK Split će u stečaj – kazala je Visković.

Gradonačelnik je dodao kako bi on riješio problem Gripa:

– Kad bih mogao, odmah bih prodao KK Split, a zemljište i prostore, koji su u vlasništvu Grada, dali bismo u dugogodišnju koncesiju – zaključio je Baldasar.

>> Na Poljudu je trava ista kao u Maksimiru, uz mediteranski štih

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije