Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILA SE HABAZIN

Baka Marija: Govorila sam Ivani da je boks za muže, ali me nije slušala

Ivana Habazin
Foto: Dražen Brajdić
1/3
25.03.2014.
u 11:10

– Isprva mi nije bilo jasno zašto ona želi dobivati udarce kada ne mora, govorila sam joj da je to za muže, a ne za žene, no priviknula sam se – rekla je baka Marija.

I Hrvatska je dobila svoju svjetsku prvakinju u prilično zamršenom svijetu ženskog profesionalnog boksa. Pobjedom u belgijskom Herstalu to je postala Ivana Habazin, 24-godišnjakinja iz Zlatara. Ivana je osvojila naslov u velteru točno godinu dana nakon poraza od Eve Halaši u istoj prigodi.

– Tada sam imala navijačku pratnju, a sada smo na meč otišli samo trener i ja. I to je bila najpametnija moguća odluka jer što je više bliskih ljudi oko tebe, to se teže usredotočiti na meč.

Studira na dva razboja

Ovaj put bilo je poteškoća druge prirode.

– Imala sam ozljedu šake, a domaćini su nam poslali kartu za let dan prije borbe. Iako iz Zagreba postoji izravna linija, za Bruxelles smo išli preko Beča gdje smo čekali sedam sati.

Trenera Vladu Božića to nije iznenadilo.

– Nema zamke u ovom poslu koju ja ne znam. Oni su sve napravili da Ivana izgubi, no zaboravili su da se ipak sve rješava u ringu.

Premda je sada više okrenuta boksu, Ivana i dalje pokušava studirati na dvije fronte. Na Pravnom fakultetu u Rijeci i na Filozofsko-teološkom fakultetu u Zagrebu, gdje joj je preostao još jedan semestar. Na tu temu još lani nam je kazala:

– Voljela bih jednog dana biti odvjetnica ili sutkinja i istjerivati pravicu na sudu.

No, prije toga pokušat će postati apsolutna svjetska prvakinja u rujanskom okršaju s Norvežankom Ceciliom Breakhus (32).

– Ovo je bio izlučni meč za okršaj s Cecilijom koja ima WBC, WBA i WBO pojase, ali želi ujediniti sve pojase. Taj meč održat će se negdje na sjeveru Europe, no ja bih volio prije toga jedan meč u Zagrebu, no to će ovisiti o gradonačelniku – najavio trener Božić.

Kod Ratkovića kao doma

Prigodom povratka iz Belgije, Ivanu su dočekali članovi obitelji i prijatelji. Baka Marija, mama Đurđica i ujak Vlado iz Zlatara, ali i Ratkovići (mama Danijela, sin Dominik i kći Dorotea...) kod kojih u Zagrebu živi već četiri godine kao da je član njihove obitelji.

– Isprva mi nije bilo jasno zašto ona želi dobivati udarce kada ne mora, govorila sam joj da je to za muže, a ne za žene, no priviknula sam se – rekla je baka Marija.

>> Ivana Habazin postala velter-prvakinja IBF-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije