Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

ATP Doha: Wawrinka zaustavio Ljubičića; u finalu Murray i Wawrinka

r13-wawrinka-txt.jpg
import
Autori: Totalsport, Hina
17.01.2008.
u 09:28

Ivan Ljubičić neće igrati u finalu ATP turnira u Dohi. Razlog je Švicarac Stanislas Wawrinka koji je pobijedio u polufinalu 7-6 (1), 6-4.

Prošle je godine Ljubičić osvojio Dohu, ali ove godine neće igrati niti u finalu. Serija pobjeda u Dohi stala je na broju - osam.

Wawrinka je odigrao odličan meč, nije dopustio niti jednu "break" loptu najboljem hrvatskom tenisaču, a na kraju je Ljubičiću ponestalo i koncentracije, pa je sam sebe gurnuo u poraz.

U prvom setu vidjeli smo samo jednu "break" loptu, imao ju je Wawrinka kod rezultata 2-2. No, sve ostalo je proteklo u dominaciji onog igrača koji je bio na servisu. Stoga je logičan rasplet bio "tie-break", u kojem Ljubičić nije imao niti najmanje šanse. Odmah je izgubio poen na svoj servis, potom ga kod 0-2 vratio, ali uslijedio je niz Wawrinke od pet poena i konačnih 7-1.

U drugom setu sve je bilo preslikano do rezultata 5-4 za švicarskog tenisača. Kod 30-30 Ljubičić radi dvostruku pogrešku pri servisu (drugu u meču), a nakon toga bespotrebno griješi za - poraz.

U finalu Murray i Wawrinka
U finalu će Wawrinka igrati protiv Britanaca Andyja Murrayja. Murray je u polufinalu pobijedio prvog nositelja Rusa Nikolaja Davidenka 6-4, 6-3.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije