Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAN ZA KOPRIVNICU

Ante Čačić donio dobre vijesti navijačima Dinama: Vraća se Bruno Petković

Zagreb: Ante Čačić odgovorio na prozivke Mamića i najavio utakmicu s HNK Gorica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
03.02.2023.
u 14:43

– Dobra je vijest da nam se Petković vraća i da je u kombinaciji za utakmicu. Međutim, Luka Ivanušec je osjetio zatezanje u butnom mišiću desne noge tako da ćemo nakon treninga vidjeti možemo li na njega u potpunosti računati.

Zimski uvjeti na „zagrijavanju“ za proljetnu polusezonu, čvrsti dvoboji, četiri osvojena boda i dodatni odmak pratnji na prvenstvenoj ljestvici... U takvom su ruhu prošla dva početna ogleda Dinamovih nogometaša u novoj prvenstvenoj polusezoni u kojoj ih u subotu, nakon ovih dvaju maksimirskih ogleda, čeka i prvo gostovanje. Domaćin u 20. kolu SuperSport HNL-a bit će Slaven Belupo u okršaju predviđenom za 17:30 sati u Koprivnici.

– Iza sebe smo imali dulji tjedan nakon značajne pobjede protiv Lokomotive, a sad nas čeka Slaven Belupo, momčad koja je napravila dobar rezultat, prikazala dobre predstave. Mi smo u naša dva međusobna jesenska dvoboja rezultatski uvjerljivo pobijedili, ali ako gledamo na koji su se način odvijale i razvijale te utakmice, moramo reći da nam nisu bile baš lagane. Niti sad ne očekujemo da će biti lagano, pogotovo ako u obzir uzmemo i godišnje doba i prilike na nogometnim terenima. Dakle, ne očekujemo baš bajnu situaciju na travnjaku. Ipak, zna se, Dinamove su ambicije u svakoj utakmici tražiti tri boda, tako će biti i sad – istaknuo je trener Ante Čačić.

U tim dvjema jesenskim utakmicama Dinamo je prvo u Koprivnici pobijedio s 5:1, a potom u Zagrebu s 4:1. U prvom su slučaju koprivnički nogometaši poveli na otvaranju utakmice, dok su u drugom dvoboju zabili pogodak za izjednačenje i tako ipak na trenutak unijeli dašak neizvjesnosti.

– Naši su igrači svjesni da nas je u tim utakmicama htjela realizacija, da smo praktički sve poentirali, svaku grešku suparnika iskoristili. Sad je nova utakmica, moramo se ozbiljno pripremiti, to ćemo i učiniti, moramo biti usredotočeni. Znamo da ishod umnogome ovisi o nama, moramo biti na svom optimumu i ako tako bude, vjerojatno ćemo nakon utakmice biti zadovoljni.

Zagrebačka će momčad ovom prilikom zaigrati bez Josipa Mišića koji je u prethodnom dvoboju protiv Lokomotive zaradio crveni karton. Kako će plavi nadoknaditi njegov izostanak u defenzivnom dijelu veznoga reda?

– Imali smo sličnu situaciju i jesenas u uzvratu play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodø/Glimta. Ni tada Mišić nije mogao nastupiti, a to je mjesto preuzeo Arijan Ademi. Našem kapetanu to nije strana uloga tako da sam siguran da će na pravi način pokriti tu poziciju.

Među kandidatima je i oporavljeni Bruno Petković koji je zbog ozljede propustio prva dva ogleda u novoj polusezoni.

– Dobra je vijest da nam se Petković vraća i da je u kombinaciji za utakmicu. Međutim, Luka Ivanušec je osjetio zatezanje u butnom mišiću desne noge tako da ćemo nakon treninga vidjeti možemo li na njega u potpunosti računati. Boško Šutalo je i dalje izvan stroja – zaključio je trener Čačić.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:24 03.02.2023.

Nemam ništa protiv tog mladića ali od njega nema sreće. Šetača ima po Zrinjevcu koliko hoćete a Dinamo treba igrače koji se bore i trče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije