Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Anas i Vukušić: Čekamo Dinamov kiks

sharbini
Pixsell
28.10.2011.
u 12:16

Velika želja Anasa Sharbinija nije uslišena. Hajdukov ponajbolji igrač u četvrtfinalu Kupa Hrvatske za rivala je želio svoj bivši klub. – Moja želja bila je Rijeka. Ali, nije loše ni Zagreb – kaže Anas.

U posljednje vrijeme pruža najbolje partije u dresu Hajduka. I to u kontinuitetu, što je Hajduku donijelo kvalitetu.

Situacija je odlična, pobjeđujemo, momčad igra dobro, ja igram dobro... Neka se tako nastavi, sad imamo dvije utakmice doma, a Dinamo ima teži raspored, igra Ligu prvaka. Nadamo se njihovu kiksu, pa da dođe jedno lijepo razdoblje – kazuje Anas. Muka mu je već od zimskih priprema bez nade.

Neka bude zanimljivo do proljeća. Najgore je ići pripreme, a zaostaješ sedam-osam bodova. Ako je razlika manja, onda je lakše raditi, imaš više motiva – rekao je Sharbini. Hajduk će u drugi dio sezone ući s njim. Ili odlazi?

– A gdje ću – nasmijao se Anas. Otkrio je tajnu svojih dobrih igara. Dribla, šutira, asistira, stvarno je užitak gledati Anasa Sharbinija.

Tajna je u treneru Balakovu. Nikad me nije trenirao bolji stručnjak, on je ključ svih naših igara, mojih nastupa. Jednostavno, drugačiji je od ostalih – kazao je Anas. Reprezentacija?

Ne opterećujem se, ne razmišljam o tome. Koncentriran sam na Hajduk, a ako me izbornik treba, pozvat će me. Iskreno, baš se i ne nadam pozivu – rekao je Anas. Protiv Karlovca u kupu krenuo je izvesti jedanaesterac, ali na kraju ga je izveo brat mu Ahmad. I promašio. Tko je sljedeći izvođač najstrože kazne?

– Valjda Vukušić. Kapetan Andrić mi je rekao da dam loptu bratu. Pucao bih ja, ali kapetan je gazda, moram ga slušati – objasnio je Anas. Sharbini je oduševljen lakoćom Vukušićeve realizacije.

Zabija svaku prigodu i poluprigodu, čudesno je kako postiže pogotke – zaključio je Anas Sharbini. A Ante Vukušić u kupu je želio Dinamo.

Htio sam iskoristiti njihovu lošu formu pa da ih odmah izbacimo, da nam bude lakši put do trofeja – kazao je Vukušić. Njegova forma je zadivljujuća. U prvenstvu postiže golove svakih 67 minuta, do sada ih je dao šest. U posljednje tri utakmice (Osijek, Lučko i Karlovac) pet puta je bio strijelac.

Lako je zabijati kad smo svi u formi, još kad Anas igra dobro. Ma, nije važno tko pogađa mrežu, važno je da pobjeđujemo – skromno će Vukušić. I on, kao svi u Hajduku gleda prema Dinamu, čeka posrtaj Zagrepčana.

Protiv Splita će Dinamu biti najteže, ali neće im biti lako ni s Istrom. No, najvažnije je da mi pobjeđujemo, moramo gledati sebe – kaže Vukušić. Dao je i Vukušić prilog pohvalama Balakovu.

Svaku utakmicu igramo kao da nam je zadnja u životu, a prije smo prema ovim, uvjetno rečeno malim utakmicama, imali stav lako ćemo – govori Vukušić. Sviđa mu se stav bugarskog stručnjaka.

Trener ne gleda ni tko si ni što si, kako si igrao prošle sezone. Svaki trening je motivirajući, znaš da samo dobrim radom na treningu možeš do prve momčadi. Svi se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. Kad sam se vraćao nakon ozljede nisam bio siguran za mjesto u momčadi, morao sam se boriti za prvih jedanaest – kaže Vukušić. Najvrjedniji je igrač Hajduka, prema Transfermarktu procijenjen je na 4,5 milijuna eura. Kako Ante gleda prema zimi i mogućem transferu?

– Gledam samo na Hajduk. Prošle sezone, posebno u drugom dijelu, pisalo se mom odlasku, tada mi je bilo teže igrati. Iskreno, nisam bio ni koncentriran, to se vidjelo i na mojim igrama. Sada drugačije razmišljam, igram kao da ću ostati i iduće sezone i samo razmišljam o tome da budemo što bliže Dinamu, da pokušamo osvojiti titulu prvaka – zaključio je Vukušić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jolly
13:10 28.10.2011.

Ne pružaju bolje igre, nego bolje plačaju pojedinim novinarima kako bi to pisali. Nedavno je napisano kako je hajdukova igr protiv Karlovca (3:2) najbolja igra do sada. da je Dinamo tako odigrao bilo bi drvlja i kamenja.

Avatar vaha
vaha
13:51 28.10.2011.

jel neko radi doping kontrolu u hajduku_ - vidim da se neki tamo na malo jacim drogama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije