Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Francuskom

Aco nije radio skauting suparnika, Ukić tvrdi: Još smo nepoznanica

08.08.2017.
u 08:53

Govoreći o Francuzima i Litavcima, Roko je kazao “to su pretendenti za medalje, isto kao i mi” i onda se ugrizao za jezik.

Nakon samo sedam dana priprema naši košarkaši suočit će se s dvije jake reprezentacije. Izbornik Aleksandar Petrović pristao je da mu prvi suparnici budu selekcije iz reda kandidata za medalju na predstojećem Eurobasketu.

Na turniru u Orleansu, Hrvatska večeras (20.30) igra protiv domaćina Francuske, a sutra (20) protiv Litve, o čemu izbornik kaže:

– Premda igramo protiv sjajnih reprezentacija mi uopće nismo radili nikakav skauting suparnika. A nismo to činili jer nam je primarno ući što prije u ritam utakmica i koristiti što širi fond igrača. Nakon deset treninga veća je vjerojatnost da nećemo izgledati dobro nego da ćemo izgledati dobro, no bitno je uhvatiti bazu od 15-20 dobrih minuta, i to onda nadograđivati. U ove dvije utakmice razmišljat ćemo isključivo o sebi, a ne o individualnim kvalitetama suparnika. No, zar je igrače poput Huertela, De Cola i Fourniera uopće potrebno skautirati. Pa o njima se sve zna.

Hrvatska sedmorangirana

Francuska i Litva dvije su vrlo specifične i snažne selekcije. Po procjeni Fibinih novinara, Francuska je četvrta, a Litva peta reprezentaciji po snazi među sudionicima predstojećeg Eurobasketa. Što na to kaže izbornik sedmorangirane Hrvatske?

– Francuzi su po dosadašnjem radnom učinku u sličnom stanju kao i mi. Odigrali su jednu zatvorenu utakmicu s Tunisom, a mi jednu međusobnu na 20 minuta. Litva pak dolazi sa 5-6 dana treninga više, pa će zacijelo biti atletski spremnija. Bilo kako bilo, nitko od naših igrača neće u prosjeku igrati više od 20 minuta bez obzira na to što semafor bude pokazivao. Čak i ako mi startna petorka bude savršeno funkcionirala, neću nikoga raubovati duže od 10 minuta u nizu jer želim zagrabiti što više igrača iz fonda od njih 14.

Za Slovence ćemo se spremiti

Ipak, ima jedna utakmica ovog tjedna za koju će se Petrović i taktički spremiti.

- U subotu u Opatiji igramo sa Slovenijom. Igramo doma, na nacionalnoj televiziji pa se želimo predstaviti kvalitetno. No ni u toj utakmici nećemo se zatvoriti u manji fond igrača. Uostalom, krajnja ideja je da na Eurobasketu imamo rotaciju od deset igrača.

Naši su reprezentativci jučer napustili svoju bazu u Svetom Martinu na Muri, a prije leta za Pariz kapetan Roko Ukić kazao je:

- Samo je šest radnih dana iza nas i mi ni sami ne znamo gdje smo. Teško je očekivati da će naša igra već na početku izgledati onako kako želimo. Malo je prerano za pretendente za medalju poput Francuske i Litve no nisu niti oni u idealnom stanju.

Govoreći o Francuzima i Litavcima, Roko je kazao “to su pretendenti za medalje, isto kao i mi” i onda se ugrizao za jezik.

- Prerano je takve stvari govoriti jer smo nepoznanica i sami sebi. Na ovo treba gledati kao na pripremni turnir a ne kao na nešto gdje ćemo mi pokazati kako bismo trebali izgledati na Eurobasketu. No, samo uigravanje neće nam biti veliki problem jer glavni dio momčadi je isti kao i lani, baš kao i izbornik. Osim toga i igrači koji su za ovu akciju novi prijašnjih godina su bili s nama na pripremama.

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:19 08.08.2017.

Idemo Hrvatska !!!!!🇭🇷🏀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije