Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šarić je ljutit:

Bilana sam nagovarao da igra za Hrvatsku i rekao mu da nije u redu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
01.08.2017.
u 12:06

"S obzirom na to da smo posljednjih 20 dana trenirali zajedno, kazao sam mu da to što je napravio nije u redu, nagovarao sam ga tri-četiri dana, no nisam uspio"

Drugo ljeto zaredom naši najbolji košarkaši započeli su pripreme za neko veliko natjecanje posjetivši mirogojske grobove košarkaških nam velikana. Tu malu tradiciju započeo je lani aktualni izbornik Aleksandar Petrović, a kako je potom uslijedilo vrlo uspješno ljeto, istu stvar učinili su i ove godine te se s Mirogoja zaputili u svoju prvu ovoljetnu bazu u Sveti Martin na Muri.

Bit ćemo bolji s povratnicima

– Meni, a vjerujem i mojim suigračima, puno znači da na pripreme krećemo s mjesta na kojem počivaju naši najveći košarkaški genijalci. Krešo Ćosić i Dražen Petrović su nam uzori, a trebaju nam biti i primjer kako treba raditi i odnositi se prema reprezentaciji. A mi im samo možemo obećati da ćemo sve dati, sve ćemo pokušati, da koliko-toliko vratimo staru slavu hrvatske košarke – kazao je Dario Šarić, osvrnuvši se i na ovoljetne otkaze četvorice reprezentativaca (Hezonja, Zubac, Žižić, Bilan).

– Premda sam upravo s Bilanom najbolji od sve četvorice koji su ovo ljeto otkazali, rekao sam mu što sam imao u četiri oka. S obzirom na to da smo posljednjih 20 dana trenirali zajedno, kazao sam mu da to što je napravio nije u redu, nagovarao sam ga tri-četiri dana, no nisam uspio. Netko očito nešto osjeća, netko ne osjeća kada je u pitanju reprezentacija, no ako netko 100 posto nije mentalno spreman, onda je i bolje da nije ovdje. Još oštriji prema onima koji se nisu odazvali bio je prvi strijelac i ponajbolji igrač ove momčadi Bojan Bogdanović:

1/10

– Niti jedan nas otkaz nije niti najmanje pogodio. Ja nijedne sekunde ni za kim nisam žalio niti mi je krivo. Štoviše, radujem se što ćemo s veteranima povratnicima, sa Žorićem, Tomasom i Popovićem, dobiti širinu koja nam je prijašnjih ljeta možda i nedostajala.

Kapetan reprezentacije Roko Ukić poželio je da se o tome posljednji put govori da se od sada bavimo samo onima koji su se odazvali.

– Ovo je najbolja momčad koju Hrvatska ovog trenutka ima jer, gledano po statusu i statistikama, pa i po općem dojmu, svi najbitniji igrači su tu. Svi nositelji igre od lani su tu i sada je nama da napravimo sve da igramo dobru košarku za što imamo sve preduvjete. S obzirom na to da imamo nešto stariju momčad i da to donosi veći rizik od ozljeđivanja, nadam se da su svi došli dovoljno spremni da početak priprema za njih ne bude odveć stresan za njihovo tijelo.

A za to će se, barem je tako najavio, pobrinuti izbornik Aleksandar Petrović:

– Ja ću voditi brigu da u našem radu sve bude ravnomjerno, da svi dovoljno igraju, a kada dođu nokaut-utakmice, onda će najviše igrati oni koji takve utakmice najbolje mogu iznijeti. Ne očekujte od nas da već nakon šest dana budemo u formi i da igramo vrhunski prve pripremne utakmice protiv Francuske i Litve. Zamolio je Aco predstavnike medija još nešto:

Treba nam potpuni mir

– Nemojte nam postavljati pitanja o tome kakav domet očekujemo, jer nas već u osmini finala čeka izrazito težak suparnik, netko između Srbije, Turske, Rusije i Letonije. Mi vam ništa nećemo obećati, a naš je imperativ da ovog trenutka zašutimo i da se spremimo najbolje moguće. Malo kasnimo u odnosu na druge, no to je bila moja odluka da krenemo zajedno s NBA igračima.

A oni, po onome što je NBA tražio od HKS-a, smiju početi trenirati tek s 1. kolovozom. Ako je tome tako, kako su onda talijanski NBA-jevci (Belinelli, Galinari) mogli ne samo trenirati nego i igrati utakmicu 30. srpnja. Zbog toga će već danas uslijediti HKS-ova prosvjedna nota na adresu Kim Bohuny, NBA-eve dopredsjednice za međunarodnu košarku.

– Već danas postavit ćemo pitanje zar se to pravilo odnosi samo za hrvatsku reprezentaciju ili na sve reprezentacije koje imaju NBA igrače – najavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Komentara 7

DH
dalibor.hren
12:17 01.08.2017.

Nikoga ne treba nagovarati. Treba se znati postaviti prema tim likovima! Primitivci zaboravljaju da bi bez hrvatskih klubova i reprezentacije svih uzrasta danas bili NITKO i NIŠTA! Smradovi!

DU
Deleted user
14:21 01.08.2017.

Nagovarati nekoga da igra za reprezentaciju, pa to je katastrofa, za reprezentaciju i državu se gine i nema većeg ponosa u sportu nego braniti boje države, ali "domoljub"i su više za pare.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
13:01 01.08.2017.

Oduzeti putovnicu i nogu u guzicu. Šariću i Bogdanoviću svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije