Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Žiri oduševljen virtualnom dodjelom: Ideja je izvrsna i najbolje je rješenje u ovoj situaciji

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
22.04.2020.
u 07:00

Članovi žirija Večernjakove ruže s oduševljenjem su pozdravili ideju o virtualnoj dodjeli najstarije i najprestižnije medijske nagrade.

Najstarija i najprestižnija medijska nagrada u Hrvatskoj – Večernjakova ruža – bit će dodijeljena 28. travnja u prijenosu na Prvom programu HRT-a u 20.55 sati. Originalna i drugačija, kakva je ova dodjela od svojih samih početaka, takva će biti i u ovim izvanrednim okolnostima kada vlada pandemija koronavirusa te ćemo u povijest upisati i prvu virtualnu dodjelu Večernjakove ruže. Nominirani u sedam kategorija ovaj put neće biti u zagrebačkom HNK, već će nam se javljati iz svojih domova, a dodjelu će voditi dobro nam poznata televizijska lica Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, naravno, poštujući sva mjerila socijalnog distanciranja. Ideju o ovakvoj dodjeli s oduševljenjem su dočekali i članovi našeg stručnog žirija.

– Ova ideja itekako ima smisla i to je jedini način u ovoj našoj sada promijenjenoj svakodnevici, kada je taj virtualni dio postao važniji nego ikada prije i omogućava nam da budemo prisutni na ovakvim važnim događajima. Drago mi je što se došlo na ovu ideju. Pratit ću dodjelu pred malim ekranima i navijati za svoje favorite. Ideja je odlična, a producentica Večernjakove ruže Mirjana Žižić veliki je entuzijast u svom poslu i znala sam da će ona naći neko rješenje u ovoj situaciji. Nema potrebe da se sve odgađa kada živimo u vremenu u kojem imamo mogućnosti da se ne odgađa. Nadam se da će i Eurosong ići ovim putem i održati natjecanje još ove godine. Ovo je izvrsna ideja, čestitam i veselim se prijenosu – rekla nam je Ksenija Urličić dodajući kako joj je vijest o održavanju Ruže popravila dan.

Doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak pozdravio je ideju o održavanju virtualne dodjele Večernjakove ruže i rekao nam: “To je odlična ideja, to je baš dobro. Tim više što sada na malim ekranima ima dosta pojavljivanja iz kućne atmosfere i ovakva ideja apsolutno ima to smisla, to će biti zgodno i ljudi će to dobro prihvatiti. Ideja mi se sviđa.” Televizijska legenda Miroslav Lilić dijeli mišljenje sa svojim kolegama i apsolutno se slaže kako je potrebno održati dodjelu Ruže kada zahvaljujući tehnologiji imamo uvjete za to.

1/52

– O ovoj ideji mislim sve najbolje, to će biti jako dobro i kao sistem to je vrlo zanimljivo, a to što neće biti publike nije ni toliko važno jer čitatelji su glasali za Večernjakovu ružu, oni dodjelu prate putem malih ekrana i oni odlučuju o pobjednicima. Virtualni prijenos apsolutno podržavam, ništa se time ne gubi osim što nema publike. Nadam se da će sve proći kako bog zapovijeda. To je nagrada čitatelja i oni nisu oštećeni jer će moći vidjeti cijeli događaj i uživati u dodjeli kao i inače – zaključio je Lilić. Glazbeni producent i član žirija Večernjakove ruže Nikša Bratoš podržava ideju virtualne dodjele i smatra je jako dobrom u ovoj situaciji.

– Apsolutno podržavam da se virtualno održi dodjela Večernjakove ruže jer srećom živimo u vremenu kad nam tehnologije to omogućava pa, ako smo zbog već zbog pandemije koronavirusa osuđeni da nemamo socijalnog kontakta kao u normalnim uvjetima, bilo bi loše da život totalno zamre i drago mi je što ga možemo barem na ovakav način oživiti. Učinili su to već i drugdje u svijetu pa možemo i mi. Ovakve ideje vraćaju nam vjeru da će ipak sve biti u redu – poručuje Bratoš. Ova Ruža u svakom će slučaju biti drugačija od svih dosad, ali ono što je konstanta od prve dodjele 1994. godine su kriteriji po kojima su se birali nominirani. Kvaliteta i izvrsnost uvijek su bili glavni kriteriji odabira nominiranih u sedam kategorija iz područja televizije, glazbe i radija, a čitatelji su i dalje naš najvažniji pokretač u ovoj dodjeli i njihovi glasovi odlučili su tko će ove godine osvojiti statuu Ruže. Ideju je od prvog trenutka podržao i autor statue, scenograf Ivica Propadalo:

1/22

– Malo sam tužan što se dodjela ne održava kao inače jer smo imali lijepa scenografska rješenja koja su bila najatraktivnija ove godine, ali kako u ovoj situaciji nema druge varijante, podržavam da se Večernjakova ruža održi barem na ovakav način – kaže Ivica Propadalo. Glavna producentica Ruže Mirjana Žižić svjesna je da je Večernji list ponovno pred sebe postavio zahtjevan zadatak, ali i sretna kada čuje sve pohvalne reakcije na ideju virtualne dodjele Ruže. – Večernjakova ruža godinama postavlja trendove u medijskom prostoru, a ove smo se susreli s posve novom situacijom. Kako zbog pandemije nismo mogli organizirati Ružu na način na koji su to naši čitatelji, ali i gledatelji HTV-a navikli, prilagodili smo se promijenjenim uvjetima. Smatramo da oni koji su svojim radom prošle godine obilježili medijski prostor zaslužuju dobiti Večernjakovu ružu, no ovaj put na virtualnoj dodjeli. Svi ćemo se okupiti na Ruži iz udobnosti vlastitih domova, osim voditelja koji će tradicionalno biti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Za sve nas to je jedan novi izazov i još jedna stepenica za koju smo uvjereni da ćemo je savladati. Sretni smo što je naša ideja o održavanju virtualne Ruže naišla na sjajan odaziv svih sudionika i ja još jednom zahvaljujem svima koji su podržali ovaj jedinstven koncept.

Komentara 4

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
18:34 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar LisaAE88
LisaAE88
17:16 23.04.2020.

a︆­b︆­r︆­e︆­.︆­a︆­i/a16n

Avatar MariaPU74
MariaPU74
15:55 23.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije