Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Doris Pinčić-Rogoznica i Duško Ćurlić voditelji su prve virtualne dodjele!

Doris Pinčić Rogoznica & Duško Čurlić
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
21.04.2020.
u 07:00

Voditelji ovogodišnje Večernjakove ruže, najstarije i najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj, su Doris Pinčić-Rogoznica i Duško Ćurlić.

Ovogodišnja Večernjakova ruža bit će dosad neviđen projekt na medijskoj sceni Hrvatske. Premda zbog koronavirusa ne možemo ugostiti nominirane i ostale goste u Hrvatskom narodnom kazalištu, to ne znači da se i o ovoj dodjeli najstarije i najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj neće govoriti.

Doris Pinčić Rogoznica & Duško Čurlić
1/1

Dodjelu ćemo pratiti u prijenosu na HRT-u 28. travnja, a u domove pobjednika odlazit ćemo putem videoveze, dok će se voditelji javljati iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu te nam tako prenijeti dašak glamura. Čast da vodi ovogodišnje izdanje Večernjakove ruže pripala je HRT-ovim voditeljima Doris Pinčić-Rogoznici i Dušku Ćurliću.

Novo iskustvo

– Jako se veselim ovogodišnjoj dodjeli Večernjakove ruže. To će biti jedno novo iskustvo. Drago mi je da su organizatori smislili nešto da i u ovom trenutku budemo zajedno. Kada se sve zbroji, možda nas sve ovo pogurne prema naprijed. Kada nas je situacija pritisnula, shvatili smo da se puno toga može odraditi online. U svem ovom ludilu neke su stvari tako isplivale kao dobre – kazala nam je Doris Pinčić-Rogoznica koja je uvijek pratila Večernjakovu ružu, a sada će i voditi dodjelu najstarije i najvažnije medijske nagrade u Hrvatskoj. – Mislim da nema osobe koja je u medijima koju ova dodjela ne zanima. Nagrada s tradicijom i težinom, svake joj se godine iznova veselim – kazala je Doris i dodala kako joj je posebno drago da će dodjelu voditi s Duškom Ćurlićem, s kojim je dosad već vodila nekoliko manifestacija.

Ljubav ne poznaje godine: Ove poznate dame završile su s mlađim muškarcima

– Mogu reći da ponekad knjigu treba suditi po koricama jer on je baš ono što se čini i na televiziji i na prvu uživo – dobar čovjek, nevjerojatna podrška, zrači izuzetnom toplinom, a pritom je nevjerojatno profesionalan, pristojan, pripremljen. Čast mi je i zadovoljstvo raditi s njim. O njegovu voditeljskom talentu i vještini nema se što dodati, sjajan je – kazala je Doris.

O značaju Ruže slaže se i Duško Ćurlić, koji je dosad već vodio Ružu, ali je bio i nominiran za ovu prestižnu nagradu. – Prošle godine bio sam nominiran u kategorijama za TV osobu, zajedno s kolegom Ivanom Vukušićem, i za TV emisiju „A strana“ pa sam iz prvoga reda bio dio dodjele. Dobili smo nagradu za TV emisiju, za našu „A stranu“, u stvarno napetoj i kvalitetnoj kategoriji. Ruža je jedna posebna nagrada i nema onoga tko je u ovome medijskom poslu a da mu nije drago biti nominiran, jer i to je veliko priznanje. Veselim se opet stati na pozornicu HNK i pozdraviti sve koji će nas gledati. Dobar osjećaj – priznaje Duško i uzvraća komplimente suvoditeljici.

– Doris je jedna mlada osoba koja gradi čvrste temelje za svoj medijski put. Vrlo je profi i vrlo topla kao osoba. Imao sam prilike nekoliko puta s njom raditi na raznim događanjima i svidio mi se pristup i način. Općenito, nisam osoba koja će na račun svojih kolegica ili kolega „krasti“ svojih pet minuta više pod svjetlima, veselim se svakoj novoj suradnji i još uvijek imam onu dobru tremu prije svakog nastupa. Kad ne bude te treme, onda treba stati i tražiti drugi posao – kaže Duško koji je štreberski tip voditelja kada su pripreme u pitanju.

Uzbuđenje pred dodjelu

– Iskreno, puno više volim raditi „uživo“, adrenalin odradi svoje, onaj tren prije nego stupiš na scenu, ona sekunda dok gledaš publiku i u dvorani i kroz oko kamere, a onda se pustiš i počneš uživati. Kao voditelj samo si jedan kotačić u mehanizmu, daješ neki ritam i mrvu osobnosti pa, ako sve sjedne na svoje mjesto, to je zbilja dobar osjećaj – kaže Ćurlić koji se veseli ovogodišnjoj dodjeli, koja će i za njega biti posebno iskustvo.

– Svi koji su nominirani zaslužili su da im se oda počast, pa mi je drago da smo i u ovim teškim vremenima našli način da održimo Večernjakovu ružu. Uvjeren sam da je to samo ove godine i da ćemo iduće godine u HNK moći svim dobitnicima stisnuti ruku – kazao je Ćurlić koji će zajedno s Doris ove ćemo godine putem videoveze odlaziti u domove pobjednika. Prijenos na HRT-u je 28. travnja u 20.55 sati. Ne sumnjamo da će se i ove godine dugo pričati o Večernjakovoj ruži, kako, uostalom, i priliči najstarijoj i najvažnijoj medijskoj nagradi u Hrvatskoj

Komentara 5

Avatar Alimpije
Alimpije
08:37 21.04.2020.

Mogli ste osmisliti nekog virtualnog Andriju da vodi dodjelu. ovi su dosadili!

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:27 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar SandraBJ91
SandraBJ91
19:32 23.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije