Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javio se

Slavni redatelj reagirao na Facebooku nakon serije u kojoj navode mučne detalje njegovog zlostavljanja

Foto: PA/Pixsell
1/9
21.02.2021.
u 22:30

Nagrađivani redateljski dvojac Kirby Dick i Amy Ziering predstavlja dokumentarnu seriju koja istražuje desetljećima dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala – optužbi protiv Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje njegove tada 7-godišnje kćeri Dylan.

Novi dokumentarac u četiri dijela „Allen protiv Farrow“ (Allen v. Farrow) imat će premijeru 22. veljače na HBO GO-u kada stiže prva epizoda, dok će nove epizode u ponudi biti svakog idućeg ponedjeljka.

Nagrađivani redateljski dvojac Kirby Dick i Amy Ziering predstavlja dokumentarnu seriju koja istražuje desetljećima dugu priču o jednom od najozloglašenijih holivudskih skandala – optužbi protiv Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje njegove tada 7-godišnje kćeri Dylan, naknadnom suđenju za skrbništvo s Miom Farrow, otkriću Allenove veze s Mijinom kćeri Soon-Yi, te kontroverznim posljedicama idućih godina. Nekoć proslavljeni partnerstvom ispred i iza kamera, životi Allena i Farrow nepovratno su bili slomljeni, a njihova proširena obitelj rastrgana javnim objavama optužbi za zlostavljanje i gorkim sporovima koji su uslijedili.

Ova potresna serija protkana je novim istraživačkim saznanjima, pomno skrojena od intimnih kućnih i nikad prije objavljenih audio i video snimaka, u kombinaciji sa sudskom dokumentacijom, policijskim dokazima i ekskluzivnim, podrobnim intervjuima s Miom Farrow, Dylan Farrow, Ronanom Farrow, obiteljskom prijateljicom Carly Simon, tužiteljem Frankom Macom, rođacima, istražiteljima, stručnjacima i drugim očevicima među kojima mnogi od njih prvi put javno govore o događajima. Serija također uključuje izjave istaknutih ljudi iz kulturnog života koji analiziraju Allenova filmska ostvarenja u širem kontekstu promišljajući kako javna otkrića o osobnom životu umjetnika mogu dovesti do ponovne evaluacije njihova rada.

Revolucionarni filmovi Kirbyja Dicka i Amy Ziering duboko su utjecali na američke institucije i kulturu, rezultirajući uvođenjem velikih promjena i dalekosežnim nacionalnim raspravama. Njihov rad prepoznala su i velika filmska i televizijska priznanja, što uključuje dvije nominacije za Oscar, a između ostalog su osvojili nagrade Emmy i Peabody. Njihov posljednji hvaljeni dokumentarac „Ispovijest“ (On The Record) dostupan je u ponudi HBO GO-a.

Seriju „Allen protiv Farrow“ režirali su Kirby Dick i Amy Ziering, producirali Amy Gerdy i Jamie Rogers, a izvršni producenti su Kirby Dick, Amy Ziering, Dan Cogan, Tara Lynda Guber, Regina K. Scully, Maiken Baird, Ian Darling, Steve Cohen i Paula Froehle, The Lozen Foundation, Debbie L. McLeod, Jenny Raskin i Geralyn White Dreyfous. Uredništvo potpisuju Mikaela Shwer i Parker Laramie, a glazbu Michael Abels. Sara Rodriguez je producentica za HBO, a izvršne producentice za HBO su Lisa Heller i Nancy Abraham.

Na dokumentarac reagirao je i sam Woody, te podijelio tekst Roberta B. Weidea, američkog scenarista, koji kritizira dokumentarac, te ga nazvao odličnim uratkom.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Nomi
Nomi
23:14 21.02.2021.

Autoru članka preporuka da dobro pogleda gramatiku. Posebno dio o zarezima pred sastavnim veznicima. Također, jasno mi je da nije fora informirati odmah čitatelje o onome što nudi naslov, nego se ide u širinu i ljude ostavlja aktivnim do krajaa članka, ali tek u 2 riječi zadnje rečenice dati odgovor na to kako je W. Allen reagirao je baš nekako... siromašno i nemušto.

DU
Deleted user
23:49 21.02.2021.

U čemu je razlika između Romana Polanskog koji već desetljećima živi u progonstvu zbog optužbi za seks s maloljetnicom, i ovog incestuoznog pedofila? Možda u tome što je prvi Poljak, a potonji Židov, a s njima, zna se, zbog holokausta treba u rukavicama, bez obzira što konkretan slučaj nema nikakve veze sa stradanjem Židova. Pedofil ostaje pedofil. Robija i liječenje na psihijatriji.

MA
Magistrica
06:46 22.02.2021.

Oboje su Zidovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije