Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ODLUKU ĆE SE ŽALITI

Nakon što je Severina proglašena krivom, oglasio se njezin tim: 'Nije vrijeđala, nego protestirala'

Zagreb: Severina na prosvjedu na Trgu popričala s Dalijom Orešković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.03.2023.
u 13:53

Iz Severinina PR tima kazali su kako je pjevačica htjela javno obznaniti nezakonito postupanje Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju zbog čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet

Nakon što je splitska pjevačica Severina (50) u utorak ujutro na zagrebačkom sudu nepravomoćno proglašena krivom zbog vrijeđanja socijalnih radnica, oglasili su se i iz njena PR tima i potvrdili kako će se Severina žaliti na ovu odluku.

"Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog  nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku. Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu skrb kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju zbog čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet", navodi se na početku priopćenja. 

"U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uvjete u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenu domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga. Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama, što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina. Nadzor je, naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopće nije prije toga vidjela njihovu majku  godinama, a Severina uz brigu o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćeri od njezine 19 godine", kazali su iz Severinina PR tima.

U optužnici stoji da je Severina vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb podnio je prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe. Naime, prema prijavi, pjevačica je nazvala Centar za socijalnu skrb te "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu". U pozivu navodno "nije birala riječi".

Nadalje, socijalnu radnicu pjevačica je navodno pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku", a socijalna radnica pokušala joj je objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene obitelji. Na sudu je socijalna radnica i navela sve što joj je pjevačica izgovorila.

– Međutim, nju ne zanima što se ima reći, nego nastavlja: Je**m vam majku svima, ovo je zaje*ano, zaje***** me već devet godina i sad je dosta – rekla je radnica na sudu, navode 24 sata.

Danas je na sudu novčano kažnjena za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana", stoji u zakonu prema kojemu je pjevačica kažnjena.

 

Ključne riječi

Komentara 5

BE
Berri
14:21 28.03.2023.

Severina Vučković nije naučila da škola, centar za socijalnu skrb i sud nisu estrada. umjesto da angažira odvjetnika, onda je preko svog estradnog managera rješavala stvari kao da je riječ o ugovaranju cajkaškog koncerta. U konačnici, dobila je preko 70 kaznenih i prekršajnih prijava i čitav život slijedećih 20 godina sastojat će se oko poziva za sud i saslušanje.

BE
Berri
14:28 28.03.2023.

Umjesto da plati tih 100 eura i da izvuče pouku, te da bira riječi prema službenim osobama, Severina nastavlja s aktivnom obranom. Istjeruje pravdu potpuno nepotrebno jer čak i da na kraju bude oslobođena, količina negativnih tekstova koji će se objaviti zasjenjuje "Virujen u te", "Dalmatnku" i "Paloma Neru". Tako lijepoj i strasnoj ženi ne priliči da se zbog "bižuterije" povlači po sudovima.

JE
Jegermeister
17:21 28.03.2023.

Sudska presuda je bezuvjetno jasna. Kriva je. Kraj rasprave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije