Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćna presuda

Severina na sudu proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice, otkriveno što joj je rekla

Zagreb: Severina na promociji knjige Dimitrija Popovića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/13
28.03.2023.
u 12:31

Severina je u obrani navodno odbacila krivnju te sada ima pravo na žalbu

Splitska pjevačica Severina (50) u utorak ujutro na zagrebačkom sudu nepravomoćno je proglašena krivom zbog vrijeđanja socijalnih radnica. Novčano je kažnjena za prekršaj iz čl.17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a kako neslužbeno doznaje 24 sata, Severina je u obrani odbacila krivnju i ima pravo na žalbu.

"Tko omalovažava ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 20,00 do 100,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana", stoji u zakonu prema kojemu je pjevačica kažnjena.

U optužnici stoji da je Severina vrijeđala socijalnu radnicu Centra za socijalnu skrb Maksimir na Valentinovo prošle godine. Centar za socijalnu skrb podnio je prijavu za remećenje javnog reda i mira Policijskoj upravi zagrebačkoj zbog vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe. Naime, prema prijavi, pjevačica je nazvala Centar za socijalnu skrb te "verbalno i agresivno nastupila prema socijalnoj radnici u predmetu". U pozivu navodno "nije birala riječi".

Nadalje, socijalnu radnicu pjevačica je navodno pitala "s kojim pravom joj na adresu šalje drugu socijalnu radnicu da obiđe njenu majku", a socijalna radnica pokušala joj je objasniti da Centar mora postupiti kod svake prijave sa sumnjom u nasilje koja im je dostavljena od člana njene obitelji. Na sudu je socijalna radnica i navela sve što joj je pjevačica izgovorila.

– Međutim, nju ne zanima što se ima reći, nego nastavlja: Je**m vam majku svima, ovo je zaje*ano, zaje***** me već devet godina i sad je dosta – rekla je radnica na sudu, navode 24 sata.

Podsjetimo, Severina je navodno izvrijeđala socijalnu radnicu nakon što se Centar za socijalnu skrb upleo u njenu svađu sa sestrom Marijanom koja živi u Beogradu. Svađa sa sestrom dogodila se u splitskom domu majke poznate pjevačice u kolovozu prošle godine. Prema tadašnjoj prijavi sestre Marijane, pjevačica se navodno okomila na nju i to pred njihovom majkom oko jedan sat poslije ponoći kada se iz stana orila buka, a sestre su se navodno žestoko hrvale i šamarale nakon čega je pjevačica otišla na svoju stranu, a njezina sestra u bolnicu. Zadobila je niz podljeva na glavi i leđima, a na tijelu su joj liječnici uočili i porezotine. Na osnovu prijave, splitska policija je raspisala potragu za pjevačicom koja je potom privedena na zagrebačkom aerodromu. 

Nakon privođenja javila nam se majka pjevačice Ana Vučković.

– Marijana je došla niotkuda, sama se bacakala, nije joj prvi put da prijavljuje sestru! – kazala je. 

Prema drugoj verziji priče, Severinina sestra Marijana lažno je prijavila Severinu za nanošenje tjelesnih ozljeda. Naime, ona je po toj verziji došla u stan u kojem žive Severinina mama i strina i tamo zatekla pjevačicu koju je napala i nanijela joj ozljede. Severina je otišla, a Marijana je počela lupati na vrata stanarima te zapomagati i bacati se po stubištu kako bi sama sebe ozlijedila.

VIDEO Kako i zbog čega je Mojmirin izraz lica postao viralan?

Ključne riječi

Komentara 6

DP
Dpejakovic2
12:48 28.03.2023.

Ajde napokon nešto pametno od našeg sudstva, iako su trebali donijeti takvu presudu puno ranije.

AN
AntePortas9
13:52 28.03.2023.

Predlažem da joj dobri ljudi prikupe novac za kaznu, jer ovi kulturnjaci jako teško žive. Za vrijeme "pandemije" primila je covid dodatak.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:44 28.03.2023.

I kolika je kazna. 30 EUR-a ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije