Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor na neviđeno

Prva hrvatska Miss radija: Muž je ponosan što sada konačno spava s misicom

miss radija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
03.01.2014.
u 11:13

Titulu je ponijela Zagrepčanka Biserka Skriljevečki-Mijalić (50), a diplomiranu pedagoginju jednoglasno je na neviđeno izabrao četveročlani radijski žiri.

Prvi put u povijesti Hrvatska ima Miss radija. Titulu je ponijela Zagrepčanka Biserka Skriljevečki-Mijalić (50), a diplomiranu pedagoginju jednoglasno je na neviđeno izabrao četveročlani radijski žiri. Prva Miss radija i njene dvije pratilje te Miss fonogeničnosti predstavljene su i u prvoj ovogodišnjoj HTV-ovoj emisiji “Večer na 8. katu”.

Sin se pohvalio u školi

Izbor za ženu s najljepšim glasom ideja je doajena hrvatskog radijskog novinarstva Voje Šiljka. Zajedno s kolegom Franom Ridjanom misicu su birali u emisiji Radio Sljemena “Još neviđeno”. Kandidatkinje su im se javljale četiri mjeseca, voditelji su s njima razgovarali o raznim temama i snimali razgovore koje su zatim pažljivo preslušali. Natjecateljice su se prijavljivale pod nadimcima, odnosno šiframa, a kako izgledaju, doznalo se tek na proglašenju pobjednica. Dakle, izabrane su isključivo na temelju svojeg glasa i inteligencije. Pobjednica Biserka Skriljevečki-Mijalić priznaje da su njen suprug i 13-godišnji sin Lucijan natjecanje shvatili puno ozbiljnije od nje.

– Sin Lucijan htio je nositi moju lentu u školu i bio je u nevjerici da je baš njegova mama pobijedila. Suprug je bio galantan i rekao da je jako ponosan što sada spava s misicom – smješka se gospođa Biserka.

Nisam tip kućanice

Uz lentu, cvijeće i puno komplimenata koje je dobila na proglašenju, Biserka će biti nagrađena još ponekim nagradama, kao i ostale nositeljice lenti: knjigama, umjetničkim djelima, putovanjem, a svaka će dobiti i retroradio aparat. Ipak, prvoj hrvatskoj Miss radija u 2014. najveća je želja pronaći posao. Naime, nedavno je ostala bez posla u Hrvatskoj pošti, gdje je radila kao novinarka u internom časopisu.

– Uz Pedagoški fakultet, studirala sam i novinarstvo, ali ga nisam diplomirala. Nisam tip žene, majke i kućanice i vrlo bih rado radila. Sve što ima veze s komunikacijom mi leži i svašta sam radila u svojih 30 godina radnog staža. Mislim da nema tog posla na kojem se ne bih mogla snaći – kaže gospođa Biserka.

Ključne riječi

Komentara 2

KM
kro.miki
11:51 03.01.2014.

Gledao TV emisiju i KAPA DOLJE g-dinu. Voji Šiljku !!! Genijalna (možda i svjetskih razmjera) zamisao, koja se ne "nađe na cesti i pokupi" - kako je AUTOR REKAO !!! Bravo za produkciju 8.Kata koja je to takvim prepoznala ii omogućila onima koji nisu na "Sljemenu" da TO VIDE I DOŽIVE !!!

BI
billynik
11:41 03.01.2014.

Strašna vijest, tipično žutilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije