Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA KLINIKU U PETROVOJ

Poznati parovi u humanitarnom Milijunašu osvojili četvrt milijuna kuna!

Foto: Arija Rizvić
1/11
31.12.2020.
u 21:42

Natjecali su se dva para: finalisti showa Zvijezde pjevaju Arija Rizvić i Ivan Šarić, te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha "Predsjednici & ca". Oba para osvojila su po 125 tisuća kuna, te će tako HRT Klinici u Petrovoj uplatiti 250 tisuća kuna.

HRT je i ove godine za Silvestrovo emitirato humanitarno izdanje kviza "Tko želi biti Milijunaš", čiji će prihod ide za rađaonicu Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj. Natjecali su se dva para: finalisti showa Zvijezde pjevaju Arija Rizvić i Ivan Šarić, te Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji igraju u novoj uspješnici Kerempuha "Predsjednici & ca". Oba para osvojila su po 125 tisuća kuna, te će tako HRT Klinici u Petrovoj uplatiti 250 tisuća kuna.

Voditelj kviza Tarik Filipović bio je dobro raspoložen, budući da je već surađivao s oba para u raznim projektima. 

- Ivan i ja smo sudjelovali na debati o prostati, i nakon toga sam otišao na pregled, kazao je tarik, a Šarić je dodoao kako bi radije otišao na pregled prostate nego sudjelovao u kvizu pred velikim auditorijem. Prvi džoker iskoristili su na desetom pitanju koje je glasilo: "Federer i Nadal su na 20, a Đoković na 17. Tko je na 14 i više ih ne može stići?", a ponuđeni odgovori bili su Laver, Sampras, Borg ili Connors. Pitali su znalce i Ivan Jurić je točno odgovorio kako se radi o Samprasu koji je osvojio 14 Wimledona.

Foto: HRT/Screenshot

Odmah nakon toga iskoristili su džoker zovi i nazvali lovca Deana Kotigu.

Pitanje je bilo: " U kojoj Shakespearovoj drami Jacques progovara "Cijeli život je pozornica, a svi su muškarci i žene puki glumci", a ponuđeni odgovori Kralj Lear, Hamlet, Kako vam drago ili Romeo i Julija. Dean je i bez ponude znao kako se radi o "Kako vam drago" i pomogao im je da dođu do 64 tisuće kuna.

- Zašto ja zadnji mora saznati za novosti u tvojoj obitelji, znakovito mu je kazao Tarik.
Iduće pitanje prešli su bez pomoći džokera. "Prema pravilu koje je popularizirao Malcolm Gladwell, da bi se u nekoj vještini postigla stručnost, na nju je potrebno utrošiti koliko sati", a odgovori su bili 100, 1000, 10000 ili 100 tisuća sati. 

- Čitao sam njegove knjige i znam da je 10 tisuća sati, kazao je Šarić i par je tako osvojio 125 tisuća kuna.  Arija  Ivan odustali su a pitanju za 250 tisuća kuna koje je glasilo: 

"Zaštitni znak kojeg su alpskog naselja motiv sunca i slogan "Top of The World", a ponuđeni odgovori - Crans-Montane, Davosa, Zermattaili  St. Moritza. Iskoristili su i posljednji džoker pola/pola i nakon što su im ostali Zermatta i St. Moritz odlučili su se za St. Moritz, što bi bio i točan odgovor. 
idući par bili su Ornela Vištica i Boris Svrtan, glumci koji s Tarikom igraju u predstavi "Predsjednici & ca", pa su se tijekom emisje nekoliko puta prisjetili svojih uloga. 

Prvi problem imali su na desetom pitanju, koje je glasilo "Wilhelm Tell je u špilu mađarica...", a odgovori su bili 1 od 4 dečka, 1 od 4 babe, 1 od 4 kralja ili 1 od 4 asa.  Nazvali su Krešimira Sučevića Međerala koji im je kazao kako misli da se radi o dečkima, no predložio im je da uzmu i džoker pola/pola jer mogu biti i babe. Nakon što su ostali babe i asevi, odlučili su se za babe. Odmah na idućem pitanju iskoristili su i znalce. Za 64 tisuće kuna Tarik ih je pitao 

"Tko u "Djelovanju potresa na zgrade" upozorava na nužnost pridržavanja posebnih propisa pri gradnji u potresnom području?", a ponuđeni odgovori bili su Ruđer Bošković, Franjo Hanaman, Nikola Tesla ili Andrija Mohorovičić. Premda su sumnjali na Mohorovičića, za pomoć su pitali znalce, a Josip Buklijaš potvrdio im je kako se radi o Mohorovičiću. Na idućem pitanju imali su sreće. 

Foto: HRT/Screenshot

"Koliko je milijuna rupija bilo je vrijedno posljednje pitanje u "Milijunašu s ulice"? Ponuđeni odgovori bili su 5, 10, 20 ili 100 milijuna rupija. Ornela je kazala kako misli da se radi o 20 milijuna rupija i za svoj par osvojila 125 tisuća kuna. Kao i prvi par i oni su odustali na pitanju za 250 tisuća kuna,a ono je glasilo:

"Koji je glazbenik posjetio Zagreb u sklopu svoje male europske turneje 1846. godine'", a odgovori su bili Franz Liszt, Frederic Chopin, Nicolo Paganini ili Pablo de Sarasete.

Ornela je mislila kako se radi o Paganiniju, a Boris je bio za Liszta, što je bio i točan odgovor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije