Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreacija

Nikad viđeno: Haljina skrojena od 167 stranica Večernjeg lista!

Večernji list
VL
30.06.2010.
u 17:56

– Večernjakov je papir čvršći od papira drugih novina pa se dao lijepo oblikovati u 500 lepeza – kaže dizajner P. Dolenc.

Haljina sačinjena od 167 stranica Večernjeg lista doprinijela je vrućoj atmosferi na snimanju spota za pjesmu “93” hip-hopera Slavena Berića Fila iz Bjelovara.

– Haljina je napravljena za reviju Energy off evolution u Varaždinu, koja je održana 28. svibnja, a tema joj je bila ekologija. Upotrijebili smo Večernjak kao materijal jer smo novine donosili od kuće, a svi čitamo Večernji – rekao je njezin dizajner Patrik Dolenc, student dizajna obuće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Varaždinu.

Cijenu haljine još nije odredio. Večernjakov je papir, kaže Patrik, kvalitetniji i čvršći od papira drugih novina pa se dao lijepo oblikovati u 500 lepeza na repu haljine te prednjim balonima. Za haljinu je autor, kaže, primio samo pozitive komentare. Magdalena Rupe, model, pojavila se u raskošnoj haljini u utorak na snimanju videospota.

– Pjesma govori o ludom tulumu na kojem sve gori pa smo morali zvati vatrogasce, odnosno broj 93, a haljina se savršeno uklopila u scenarij – ispričao je Fil. U spotu će se pojaviti i dečki iz koprivničkog benda RHS Coolektiv, čiji je Fil bivši član, koji su nedavno potpisali ugovor s Aquarius Recordsom. Za dva tjedna se očekuje i njihov prvi CD. Tako će haljina načinjena od stranica Večernjaka biti “prezenterica” dvaju perspektivnih hip-hop izvođača na hrvatskoj sceni.

– Inspiracija za kroj bile su mi kreacije Lady Gage i Dite von Teese. Ispala je to zanimljiva kombinacija. Osim od novina, haljina je sačinjena i od krep-papira, žice i tekstila. U izradi su mi pomagala dva studenata, a radili smo je dva mjeseca – kaže Patrik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije