Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati blistaju

Štrlek treći strijelac Eura, Stevanović drugi golman po postotku obrana

Hrvatska Makedonija
Foto: EHF EURO
1/6
22.01.2016.
u 13:00

Što se tiče asistencija, Mikkel Hansen i dalje vlada. Danac je sa 22 asistencije vodeći ispred našeg Duvnjaka i suigrača Madsa Christiansena koji na svom kontu imaju 19 asistencija

Hrvatski rukometaši i na ovom Euru su u samom statističkom vrhu. Manuel Štrlek, igrač Kielca i "domaći" dečko iz Poljske briljira na terenu te je sa 22 gola najbolji hrvatski, odnosno treći strijelac prvenstva. Fascinantan podatak je njegova realizacija: 22 gola iz 24 udaraca, 92% uspješnosti, čime je daleko najbolji na Euru.

Najbolji strijelac i dalje je Sergej Rutenka sa 25 golova iz 42 pokušaja, a između njega i Štrleka smjestio se Makedonac Dejan Manaskov (23/31). Drugi hrvatski strijelac je Marino Marić (17/22). 

Što se tiče asistencija, Mikkel Hansen i dalje vlada. Danac je sa 22 asistencije vodeći ispred našeg Duvnjaka i suigrača Madsa Christiansena koji na svom kontu imaju 19 asistencija. Duvnjak je asistencijama dodao i 12 golova, čime je šesti u poretku za MVP-a.

Jakov Gojun je u četiri utakmice skupio pet blokova, a ispred njega je samo ruski zid Aleksandar Černoivanov s devet blokada.

Što se tiče golmana, i tu imamo predstavnika u vrhu. Debitant Ivan Stevanović je sa 37% obrana (17/46) na drugom mjestu, dok je ispred njega također samo Rus, Viktor Kirejev s 41% (39/96). Nakon slabijeg otvaranja prvenstva, probudio se i Mirko Alilović koji je sjajnim intervencijama u zadnje dvije utakmice stigao do 29% obrana (31/108).

Uz ovakve brojke i prikazanu igru protiv Islanđana i Makedonaca, vrijedi biti optimist i vjerovati u polufinale!

>>Duvnjak: To je bila prava obrana! Pribak: Hrvatska može jako daleko

>>Pogledajte kakav gaf su napravili tijekom prijenosa Hrvatske i Makedonije!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije