Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'trica' ZA PAMĆENJE

Kakva senzacija! Hrvatska deklasirala Španjolsku, pogledajte golove!

Hrvatska U21
Foto: Villagrafica/UESyndication/PIXSELL
1/8
24.03.2016.
u 19:49

Navijači u Burgosu nisu mogli vjerovati što gledaju, svjedočili su pravom potopu svojih mladih zvijezdi. Hrvatska je pobijedila s rezultatom 3:0!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti napravila je veliko iznenađenje pobjedom s rezultatom 3:0 protiv Španjolske na njihovu terenu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj! Briljirali su svi izabranici Nenada Gračana te time domaćinu uzvratili za poraz u prvom međusobnom ogledu (2:3).

– Sigurno idemo na pobjedu. Uvijek tako razmišljamo – rekao je Josip Radošević u razgovoru za Hinu prije utakmice i time prenio razmišljanje svih svojih suigrača te pokazao da su bili u pravu.

Već od samog početka vidjelo se da Hrvatska bolje stoji na travnjaku, imala je posjed lopte, konstantno je pritiskala te time zapravo potpuno iznenadili španjolskog izbornika Alberta Celadesa i njegovih 11 mladića.

No nije pogodak došao u početnoj fazi već tek u 36. minuti nakon asistencije odličnog i raspoloženog Ante Ćorića. Zabio je Duje Ćaleta Car. Španjolci nakon toga igraju potpuno smušeno, mnogo griješe i osjetila se u tome prilika za novi pogodak. Ponovno Ante Ćorić briljira, potkopao je loptu iznad cijele obrane, a ovaj put zabija Stipe Perica i od 42. minute Hrvatska vodi sa 2:0!

Španjolski izbornik i navijači u Burgosu nisu mogli vjerovati, počeli su negodovati i sigurno je Celades tijekom pauze imao što reći u svlačionici zvijezdama kojima raspolaže. Jer, u momčadi su Bellerin, Duarte, Deulofeu, Torres, El Haddadi...

Ali sve što im je izgovorio palo je u vodu već nakon dvije minute provedene na travnjaku jer "ukazao" se još jednom Stipe Perica te zabio za konačnih 3:0! Ovaj put griješi vratar Arrizabalaga, Perica mu krade loptu i zabija u praznu mrežu.

Do kraja su Španjolci pokušali barem smanjiti ovaj težak poraz, no nisu ni to uspjeli te sad zaostaju dva boda za Hrvatskom koja ih ima 15 te je prva u skupini 6 nakon sedam odigranih utakmica.

U-21: ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 0:3 (0:2)
Kvalifikacije za EP, Skupina 6.
Estadio El Plantio, Burgos.

Sudac: C. Pawson (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Ćaleta-Car (36'), 0:2 - Perica (42'), 0:3 - Perica (48')

Žuti kartoni: Perica (33'), Asensio (45+1'), Ćaleta-Car (75'), Niguez (78') Perić (89')

Španjolska: Arrizabalaga, Bellerin, Jonny, Duarte (od 67' Castro), Marin, Niguez, Asensio, Torres, Ceballos (od 54' Pedraza), Deulofeu, El Haddadi. Izbornik: A. Celades.

Hrvatska: Livaković, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Milić, Pavičić (od 86' Capan), Krovinović Ćorić (od 90+4' Fiolić), Rog, Tudor, Perica (od 73' Kolar). Izbornik: N. Gračan.

>> 'Imamo problema s ozljedama, ali idemo na pobjedu protiv Španjolske'

Komentara 49

PA
pappmisi
19:59 24.03.2016.

Bravo Hrvatska. Jedvaj je Doktor nogometa, pod hitno u A reprezentaciju. Pozdrav iz Madjarske

AP
apoxiomen007
20:00 24.03.2016.

Bravo Hrvati!

DU
Deleted user
19:55 24.03.2016.

bravo nasi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije