Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska se zamalo vratila protiv Španjolske, u nadoknadi pogodila gredu i vratnicu

Hrvatska U21 - Španjolska U21
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/14
17.11.2015.
u 20:46

Izabranici Nenada Gračana u uzbudljivoj su utakmici na riječkoj Rujevici izgubili od Španjolske sa 3:2.

Mlada hrvatska reprezentacija upisala je prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje se 2017. igra u Poljskoj. Izabranici Nenada Gračana u uzbudljivoj su utakmici na riječkoj Rujevici izgubili od Španjolske sa 3:2.

Mladoj se hrvatskoj reprezentaciji za susret s dvostrukim europskim prvacima pridružio Mateo Kovačić, koji je igrao uz Marija Pašalića, Marka Pjacu, Alena Halilovića... No, sve je krenulo po zlu u 19. minuti kada se dogodio jedan od ključnih trenutaka utakmice.

Kolinger je u hrvatskom šesnaestercu srušio Williamsa, a turski sudac Serdar Gözübüyük dao mu je crveni karton i pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Deulofeu i Hrvatska je tako primila prvi gol u ovim kvalifikacijama.

S igračem više bilo je teško suprotstaviti se tehnički potkovanim Španjolcima pa je od 40. minute na semaforu stajalo 2:0. Asensio je dao povratnu loptu za Ceballosa koji je sa 10-ak metara matirao Livakovića.

Španjolci su početkom drugog nastavka stigli i do novog pogotka. Livaković je imao nekoliko odličnih intervencija, no gostima je doslovno poklonio treći gol. Ćaleta-Car mu je vratio loptu, a vratar Zagreba pokušao je dodati Kovačiću. No, napravio je to slabo, Deulofeu je presjekao i zabio svoj drugi pogodak. 

No, Hrvatska se nakon toga razbudila i malo je nedostajalo da stigne do izjednačenja. Prvo je u 64. minuti zabio kapetan Pašalić. Radošević je izveo slobodnjak i pogodio blok. Lopta se odbila do Pašalića koji je pogodio španjolsku mrežu.

Nakon toga je Tudor izborio jedanaesterac i isključenje. Igrača Hajduka, koji je u drugom poluvremenu ušao umjesto danas neraspoloženog Pjace, srušio je Mere i pritom dobio crveni karton. Siguran sa 11 metara bio je Josip Radošević i Hrvatskoj je ostalo još deset minuta da stigne do 3:3 s jednakim brojem igrača na terenu.

Najbliže izjednačenju bili smo u sudačkoj nadoknadi kada je Hrvatska u jednom napadu dva puta pogodila okvir gola. Prvo je Ćaleta-Car pogodio vratnicu, a onda je Halilović gađao i uzdrmao gredu. Nakon toga je Mikanović dobio drugi žuti karton i Španjolci su stigli do teško izborene pobjede.

Poredak u skupini 6:

1. Španjolska 13 (5 odigranih utakmica)
2. Hrvatska 12 (5)
3. Švedska 10 (4)
4. Gruzija 6 (6)
5. Estonija 4 (6)
6. San Marino 1 (6)

Hrvatska U-21 – Španjolska U-21 2:3

90' Kraj utakmice! Španjolska je slavila 3:2, no malo je nedostajalo da ova utakmica završi remijem.

90+' Mikanović je dobio drugi žuti karton i Hrvatska opet ima igrača manje.

90+' Prilika za Hrvatsku! U istom napadu pogodili smo dvije vratnice! Prvo je Ćaleta-Car uzdrmao okvir gola, a onda je Halilović gađao i pogodio gredu. Centimetri su nas dijelili od izjednačenja.

81' Gooool za Hrvatsku! Zabio je Josip Radošević. Hrvatska ima još deset minuta da stigne do izjednačenja. Sada su brojčane snage na terenu jednake.

78' Jedanaesterac za Hrvatsku i crveni karton za Španjolsku! Mere je srušio Tudora, a sudac pokazao na bijelu točku i isključio gostujućeg igrača.

72' Hrvatska je sada zabila pogodak, ali je opravdano poništen zbog zaleđa. Ćaleta-Car bio je u nedopuštenoj poziciji.

66' U našoj je reprezentaciji Tudor ušao umjesto danas neraspoloženog Pjace. Suarez je zamijenio Asensija kod Španjolske.

64' Gooool za Hrvatsku! Radošević je izveo slobodnjak, no pogodio je blok. Lopta se odbila do Pašalića koji je isprve pogodio za 1:3.

59' Prva promjena kod Španjolske. Ulazi Mere, izlazi Jonny.

54' Goool za Španjolsku! Livaković je poklonio gol Španjolskoj... Ćaleta-Car mu je vratio loptu, a hrvatski vratar je pokušao dodati Kovačiću. No, napravio je to slabo, Deulofeu je to presjekao i zabio svoj drugi pogodak danas. Hrvatskoj sada prijeti katastrofa.

53' Williams je tukao, ali Livaković dobro obranio.

46' Počeo je nastavak, nije bilo promjena ni u jednoj momčadi.

45' Kraj prvog dijela. Španjolska vodi 2:0 uz igrača više, vidjet ćemo može li Gračan na poluvremenu prodrmati naše mlade igrače. Čujemo se za 10-ak minuta.

45' Jedan od rijetkih pokušaja Hrvatske. Tukao je Halilović s vrha šesnaesterca, ali je to bio slab udarac i vratar Španjolske je lako uhvatio loptu.

40' Goool za Španjolsku! Gosti vode 2:0. Zabio je Asensio nakon povratne lopte Ceballosa i Hrvatska je sada u teškoj situaciji.

37' Prvi žuti karton u gostujućoj momčadi dobio je Jonny.

35' Mikanović je nepotrebno požutio jer je prigovarao sucu nakon što je srušio protivnika.

32' Deulofeu je pokušao iz slobodnjaka sa 20-ak metara, otišlo je preko gola.

28' Pašalić je sada tražio jedanaesterac jer ga je protivnički igrač gurao dok je bio u skoku. No, na kraju je dobio žuti karton.

24' Gračan je prisiljen raditi zamjenu zbog igrača manje – Perić umjesto Vlašića.

20' To je prvi pogodak koji je Hrvatska primila u ovim kvalifikacijama.

19' Goool za Španjolsku! Deulofeu je tukao u jednu, a Livaković se bacio na drugu stranu. Vodstvo Španjolske uz igrača više.

18' Jedanaesterac i crveni karton! Kolinger je u svom šesnaestercu srušio Williamsa, a turski sudac Serdar Gözübüyük mu je pokazao put u svlačionicu. Španjolci će imati jedanaesterac.

13' Pokušaj Saula nakon kornera otišao je visoko iznad gola.

6' Deulofeu je sada bio u prilici, ali Livaković brani.

1' Počela je utakmica!

Hrvatska: Livaković – Mikanović, Ćaleta Car, Kolinger, Milić – Pašalić (C), Radošević, Kovačić – Halilović, Pjaca, Vlašić

Klupa: Posavec, Perić, Ćorić, Brlek, Balić, Tudor, Fiolić

Španjolska: Arrizabalaga – Manquillo, Vallejo, Jonny, Gaya – Ceballos, Saul Niguez, Oliver Torres – Deulofeu (C), Williams, Asensio

>> Samo jedan igrač Barcelone u mladoj Furiji

Komentara 19

MA
..Marsijanac
19:08 17.11.2015.

Ovaj sudac nije normalan.Jedanajsterac i jos crveni karton.

21
215794
19:06 17.11.2015.

Ajde Hrvatskaaaa sramota da nemozemo gledati utakmicu na redovnoj hrt nego traziti nekakve linkove koji nam daju viruse pa kako to smece jos uvjek drzi vlast?

MA
..Marsijanac
20:38 17.11.2015.

Kolinger je ostavio repku na cijedilu vec u 18-toj minuti , Mikanovic jos gluplji faul za crveni ( drugi zuti ) u zadnjoj minuti kad smo pogodili 2 grede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije