Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Uznemirujućom fotografijom upozorili na opasnost vrtnog crijeva: Oprezno s prskanjem!

Voda u vrtnom crijevu može se ugrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih pa se lako može njome opeći
13. lipnja 2018. u 13:50 3 komentara 5182 prikaza
vrtno crijevo
Foto: Thinkstock

Vatrogasci iz Las Vegasa upozorili su na opasnost koju skriva vrtno crijevo te se prisjetili slučaja iz 2016. godine kada je devetomjesečni Nicholas Woodger zadobio opekotine na 30 posto svoga tijela nakon što ga je majka slučajno poprskala vodom.

Hrana Druga strana turizma Zagrepčani došli u dubrovački restoran pa doživjeli šok!

Naime, dječak je čekao da mu majka napuni bazenčić na napuhavanje kako bi se u njemu kupao, no ona ga je slučajno poprskala vrtnim crijevom u kojemu je bila vruća voda.

Kako je crijevo cijeli dan stajalo na suncu po visokim temperaturama, ono se zagrijalo pa je maleni dobio opekotine drugoga stupnja.

Vatrogasci iz Las Vegasa sada su ponovno upozorili na opasnost koja se krije u vrtnim crijevima jer se voda u njima može zagrijati i do 60 stupnjeva Celzijevih.

Jessica Griffin Nije mogla ni govoriti Curica se probudila paralizirana, majka apelira: Pregledavajte svoju djecu!

– Vrtna crijeva izložena su direktnom suncu tijekom ljeta, a voda unutar njih može doseći temperaturu od 130 do 140 stupnjeva, što može prouzročiti opekotine posebno na djeci i životinjama. Pustite vodu da curi nekoliko minuta i ohladi se prije nego što prskate ljude ili životinje – upozorili su vatrogasci.

Iako se Las Vegas nalazi usred pustinje u američkoj saveznoj državi Nevadi, ništa hladnije nije ni u Hrvatskoj s obzirom na to da posljednjih nekoliko godina rušimo sve rekorde po vrućini.

Pogledajte i galeriju: Jednostavan trik koji će spriječiti muhe da ulaze u vaš dom

vrtno crijevo
1 / 5
Muhe "zujalice" koje lete u krug iznad naših glava mogu biti vrlo iritantne. Osim toga, njihovo prisustvo u našem domu može biti i prijetnja zdravlju s obzirom na to da muha može nositi oko milijun bakterija na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama.
Mravi genijalno Jednostavni trikovi s kojima ćete se riješiti mrava iz svog doma Kornelija Benyovski Šoštarić KORNELIJA BENYOVSKY ŠOŠTARIĆ Dok su prijatelji kupovali skupu odjeću i automobile, ja sam ulagala u vrt!
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar HrvatCroata
  HrvatCroata:

  Draga naša Karolina. Daj nam napravi uslugu i prestani prepisivati a i pisati. Mora biti su roditelji jako ponosni na tebe kada vide ove nadrljotine koje nazivaš "vidi ovo" i "desilo se ovo"

 • Nepoželjna:

  Stvarno moraš biti ''inteligentan'' da pustiš vodu iz vrtnog crijeva po djetetu.. čak i da nije vruće, treba pustiti da izađe ona voda koje je stajala u crijevu.

 • austrougarskigeneral:

  pogotovo ako su vrućine veće od 40.