Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije mogla ni govoriti

Curica se probudila paralizirana, majka apelira: Pregledavajte svoju djecu!

Jessica Griffin
Foto: Facebook
1/4
12.06.2018.
u 09:40

Majka Jessica Griffin šokirala se kada je shvatila što je uzrokovalo paralizu njezine petogodišnje kćeri

Majka Jessica Griffin iz Grenade u američkoj saveznoj državi Mississippi upozorila je roditelje na stresnu situaciju koju je doživjela sa svojom petogodišnjom kćeri nakon što ju je ugrizao krpelj.

Djevojčicu je prošlu srijedu majka budila za školu, no ona nije mogla micati nogama. Mislila je da su joj noge samo utrnule, no onda je primijetila da petogodišnjakinja jedva govori. Počela ju je pregledavati te je na glavi pronašla krpelja.

Majka je s kćeri odmah odjurila na hitnu pomoć, gdje su liječnici ustanovili kako je djevojčica paralizirana zbog krpelja. Paralizu prouzročuje neurotoksin što se nalazi u slini kukca.

Kako bi upozorila roditelje na opasnosti od krpelja, Jessica Griffin podijelila je priču javno na Facebooku i apelirala na roditelje da pregledavaju svoju djecu.

Večer prije djevojčica se ponašala potpuno normalno, bili su vani, majka ju je okupala i oprala joj kosu no nije uočila krpelja. Problem je nastao ujutro kad se trebala probuditi za školu.

– Počela sam je češljati i vezati joj rep kad sam primijetila da jedva govori. Kad sam joj podigla kosu, ugledala sam krpelja. Odmah sam nazvala supruga koji je u Iraku. Rekao mi je da krpelja spremim u vrećicu i odmah odem na hitnu, što sam i učinila – ispričala je majka.

Djevojčica je zadržana u bolnici na promatranju, a liječnici su objasnili da će se početi oporavljati nakon 12 do 24 sata, a tako je i bilo.

– Molim vas, pregledavajte svoju djecu i provjerite imaju li krpelje – apelirala je majka.

Pogledajte i galeriju: Jednostavan trik koji će spriječiti muhe da ulaze u vaš dom

Jessica Griffin
1/5
Ključne riječi

Komentara 9

LA
larala
12:38 12.06.2018.

zato su u hrvatskoj naši dragi politicari odlucili zabraniti špricanje komaraca iz zraka jer špricanje šteti i krpeljima jednako kao i komarcima.... djeca kao i odrasli građani su zadnja rupa na svirali

VI
Vito
08:34 13.06.2018.

Krpelji ima i na Zrinjevcu u Zagrebu, ali o tome svi šute zbog turističke sezone.

AE
Aedes2017
14:11 12.06.2018.

Lara,nikada se nije ,, prskalo,,iz zraka protiv komaraca već se mikroniralo ili zadimljavalo. EU ne dozvoljava nekontrolirano zagađivanje zraka i usijeva Zato se ,općenito , više ne tretira avionima.Danas se koriste larvicidi kojima se tretiraju legla komaraca a samo izuzetno i strogo lokalno se vrše aero tretmani aparatima sa zemlje.Nažalost,naši DDD stručnjaci ne uspijevaju pratiti evropske rezultate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije