Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Uz nekoliko savjeta uštedjet ćete pri kupovini namirnica

Shutterstock
30.10.2019.
u 14:21

Prije svega trebali biste kupovati manje količine hrane, ali češće, a postoji još nekoliko trikova

Mnogi stručnjaci i kuhari kažu kako je najbolje kupovati namirnice svaki dan, u manjim količinama. Ovako će uvijek biti svježe, a neće se baciti višak. Također, svaki je dan druga namirnica na akciji pa se samim time i štedi. Postoji još trikova kako uštedjeti što više novaca kod kupovine u trgovini. 

Pametna kupovina 

Foto: Shutterstock

Kupovina manje stvari odjednom dugoročno utječe na štednju. Stručnjaci savjetuju da se kupuju samo potrebe namirnice i da je nekada dobro ignorirati akcije. Na primjer, bolje je kupiti samo tri jabuke koje će se sigurno pojesti, nego cijelo pakiranje, koje je jeftinije, a od kojeg će pola voća propasti i završiti u smeću. 

Planiranje obroka 

Unaprijed planiranje obroka je kupovina s ciljem. Kada ljudi znaju što točno trebaju kupiti male su šanse da će kupiti puno stvari izvan svojeg popisa. 

Lista namirnica 

Foto: Shutterstock

Ovo je još jedan način kojim će se bitno uštedjeti jer će se kupiti samo stvari s popisa s manjim odmakom, a samim time će se i uštedjeti novci kojima bi se inače kupile potpuno nepotrebne stvari. 

Planiranje recepata

Ako kupujete veće količine namirnica, imajte na umu i nekoliko recepata kako ćete potrošiti te namirnice kako ne bi propale, posebno kada se radi o svježem voću ili povrću. Ovime ćete također imati spremno nekoliko jela, ali ćete i uštedjeti novce. 

Rok trajanja

Foto: Shutterstock

Obratite pozornost i na rok trajanja određenih namirnica kako ne biste bacili u smeće nešto samo zato jer je istekao rok, navodi Huffington Post. 

Glad

Najgore što netko može napraviti je da u kupovinu namirnica otiđe gladan. U ovom slučaju može doći do kupovine mnogo nepotrebnih stvari koje će vrlo vjerojatno također propasti. Najbolje je u trgovinu otići punog trbuha kako se ne bi dogodio takav slučaj. 

Pogledajte kako se zdravo hraniti nakon 50. godine života: 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije