Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba pripaziti

Rok iskoristivosti određenih namirnica vrlo je bitan, a neke stvari trebalo bi baciti odmah

06.08.2019.
u 07:00

Neke kuhinjske potrepštine i hranu bi trebalo maknuti čim se uoče prvi znakovi truljenja, a evo i zašto

Spužvice za posuđe, ostaci hrane, sirni proizvodi kojima je istekao rok samo su neki predmeti koje bi trebalo ukloniti, kako se ne bi razvijale bakterije. 

Spužva za posuđe 

Postoji nekoliko trikova kako uništiti bakterije iz spužve, ali ipak jednom kada izgleda kao da je potrošna, vrijeme je za novu. Neki ljudi spužvu kuhaju u kipućoj vodi, ali s obzirom na to da je spužva uvijek vlažna, neke bakterije će se i dalje zadržati u njoj. 

Ostaci hrane 

Ostaci u zdjelicama na dnu hladnjaka mogu biti itekako opasni. Sva hrana bilo kuhana ili ostaci ručka trebali bi se pojesti u roku od tri do četiri dana. Ako hrana na sebi ima plijesan, ona nikako nije za konzumaciju. 

Prašak za pecivo 

Ako je dugo otvoren ili mu je istekao rok, postoji mogućnost da neće biti upotrebljiv. Najbolje je provjeriti može li se koristiti pomoću jednostavnog testa. Jedna čajna žličica se stavi u jednu trećinu vruće vode. Ako se pojave mjehurići, sve je u redu.

Stari začini 

Nakon godinu dana začini gube na okusu. I dalje  se mogu koristiti, ali se neće osjetiti njihov pun potencijal

Zamrznuta hrana 

Hrana stavljena u posudicama u zamrzivač ne bi trebala imati puno leda u njoj. Također, ako se ne vidi točno što se nalazi u posudici, bolje je baciti sadržaj. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

AU
austrougarskigeneral
09:23 06.08.2019.

čim 1 dan prijeđe rok to ne jedem.

ZI
zijo68
07:21 07.08.2019.

lazes mala lazes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije