Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Štedi vrijeme: Rezač za pizzu sjajno reže začine i ostali trikovi za brže kuhanje

shutterstock
26.04.2020.
u 07:00

Kuhanje je ponekad naporno i dugotrajno, a poslije njega uvijek ostaje posao čišćenja kuhinje. Ubrzajte si i olakšajte kuhanje uz ove savjete.

Dugotrajno i neuredno kuhanje može biti stvar prošlosti, ako dodate malo kreativnosti i domišljatosti. Svaka radnja u kuhinji može se olakšati jednostavnim trikovima, a i što je lakše napraviti radnju, to je lakše i očistiti kuhinju nakon, prenosi Bright Side. Donosimo vam nekoliko odličnih trikova za lakše i brže kuhanje.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Ako želite oguliti vašu rajčicu, jednostavno je stavite na vilicu te držite deset centimetara iznad otvorenog plamena nekoliko sekundi. Zatim samo prstima ogulite njezinu kožu. 

Dok režete ljutu papričicu, svoje ruke zaštitite pomoću malo maslinovog ili biljnog ulja. Prije rezanja, na vaše ruke stavite jednu žličicu ulja te ih njime namažite. Ulje će stvoriti debelu zaštitu pa će vaše ruke biti sigurne od peckanja.

Za spremanje avokada da dulje ostane svjež, iskoristite jedan list zelene salate. Avokado jednostavno umotajte u list zelene salate te spremite u hladnjak. Salata će očuvati njegovu svježinu i okus.

Određena ulja zaustavit će vaše suze tijekom rezanja luka. Ako imate aromatično ulje klinčića, stavite nekoliko kapi u posudu s vodom te zagrijavajte na vatri dok pored režete luk. Ako imate ulje citrusa, stavite ga u raspršivač zraka pored daske za rezanje. 

Rezač za pizzu odličan je za brzo i efikasno rezanje začina. Njime jednostavno možete odrezati razne namirnice na malene dijelove, poput vlasca ili peršina.  Dok za lako guljenje češnjaka bez noža, jednostavno češnjak stavite u posudu s toplom vodom na pet minuta te ćete ga tako lako oguliti rukama. 

Kako bi vaše meso s roštilja bilo sočno i ukusno, potrebna vam je samo jedna kockica leda. Za vrijeme pečenja, na meso stavite kocku leda i pustite da se otopi te zatim okrenete i drugu stranu pecite kao i inače.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije