Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!

Savjeti za najukusniju tjesteninu koji ne oduzimaju vrijeme.
07. siječnja 2020. u 09:30 0 komentara 3316 prikaza
Foto: shutterstock

Svima je najlakše skuhati tjesteninu, no postoji nekoliko trikova da vam tjestenina ispadne još bolja i ukusnija.

Uvijek je bitno birati odgovarajuću vrstu tjestenine, to jest točan oblik tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta – svaka ima svoju funkciju.

Hrana Hrana povezuje Sanjate o kolačima kakve su pekle naše bake? Gdje kupiti vrhunske sastojke?

Ako ćete tjesteninu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako sasvim skuhate tjesteninu i onda je stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti ukusna.

Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine jest dodavanje soli. Kada voda zakipi, tada treba začiniti tjesteninu, a da biste to napravili savršeno, upotrijebite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, velik dio otići će s vodom koju ćete izliti. 

Isprobajte Omiljeno blagdansko jelo: Šest jednostavnih i fantastičnih recepata za pripremu bakalara

Sačuvajte dio vode od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći pri razrjeđivanju umaka. 

Pogledajte koliko ovaj gospodin zna o kestenima:

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.