Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I opet potvrđeno

Seks u (zdravoj) trudnoći ne može naštetiti bebi

trudnica
Arhiva VL
02.02.2011.
u 15:20

Od seksualnih odnosa trebale bi se suzdržavati jedino trudnice koje očekuju blizance ili su u prijašnjim trudnoćama imale prijevremeni porod

Seks u trudnoći koja protječe bez komplikacija ne može nauditi bebi niti uzrokovati prijevremeni porođaj, infekcije maternice, otežan porod i druge zdravstvene probleme, javlja Daily Mail. Naime, znanstvenici iz Kanade i SAD-a uspoređivali su nekoliko već provođenih velikih istraživanja na tu temu. U jednoj studiji na uzorku od 11.000 trudnica nisu pronađene nikakve bitne razlike u zdravstvenom stanju i ishodu poroda između onih koje su prakticirale seks i onih koje su apstinirale.

Od seksualnih odnosa trebale bi se suzdržavati jedino trudnice koje očekuju blizance ili su u prijašnjim trudnoćama imale prijevremeni porod, ali čak ni tada ne postoje čvrsti dokazi da je seks uzrokovao komplikacije, tvrde znanstvenici.

"Seks u trudnoći je normalan, stoga se trudnice koje nemaju rizičnu trudnoću ne trebaju bojati i mogu održavati seksualne odnose", rekla je dr. Clair Jones iz bolnice Mount Sinai u New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
Mirel
17:44 03.02.2011.

Koliku ova ima trbušinu, a koliki joj je tek čelac.

IS
istima
16:26 02.02.2011.

Kakav naštetiti..... dobro dođe malo doraditi detalje ;)

GO
Goblin01
02:32 03.02.2011.

Obzirom je u mene velik ćamil strah me da ne izudaram bebu po glavi ili gdjegod već !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije