Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODVIKAVANJE

Razmišljanje o lošim navikama pomaže u njihovom odricanju

pušenje
Reuters
21.08.2010.
u 08:08

Poznavanje tehnika koje ne bi trebalo koristiti u pokušajima odvikavanja dovest će do metoda koje će usitinu djelovati.

Želite li očajnički prestat pušit zadnja stvar koju bi trebali radit je pokušavati potisnuti razmišljanja o cigaretama, tvrdi se u studiji koju je provelo Sveučilište London.

Britanski su znastvenici naime otkrili kako je blokiranje misli o štetnoj navici isprva pomoglo pušačima da ne posegnu za omiljenom cigaretom, nakon što su prestali koristiti tu tehniku su pušili više nego prije.

- Ovo se odnosi na sve koji pokušavaju promijeniti neko ponašanje, na primjer prestat pušit, pretjerivati u jelu, pići ili seksu. No, pokušaji da ne razmišljamo o nečemu čega se želimo odreći u biti potiče porast te želje, zbog čega je to najlošiji od oblika samokontrole. - izjavio je jedan od autora studije doktor  James Erskine.

- Poznavanje tehnika koje ne bi trebalo koristiti u pokušajima odvikavanja dovest će do metoda koje će usitinu djelovati. - zaključeno je u navedenoj studiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije