Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DELUXE ŽIVOT

Ovo su najskuplje stvari na svijetu: Doživite luksuz najvećih bogataša

Doživite luksuz najvećih bogataša
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/7
02.11.2018.
u 09:47

Saudijski princ vlasnik je slike Leonarda da Vincija 'Salvator Mundi' , koju je platio 450 milijuna dolara, ruski oligarh Abramović ima najskuplju jahtu, dok je vlasnik najvrednijeg Rolls Roycea želio ostati anoniman. No, luksuz nije rezerviran samo za ultrabogataše. Luksuz može biti dostupan i ljudima s prosječnim primanjima

Nije poznato tko je vlasnik najskupljeg automobila na svijetu, jer se bogataš koji je izdvojio 11,5 milijuna eura za Rolls-Royce Sweptail potrudio ostati anoniman. Radi se o unikatnom automobilu napravljenom na platformi Rolls-Royceova modela Phantom Drophead Coupe, koji košta 'skromnih' 412.000 eura. Sweaptail i Phantom razlikuju se već na prvi pogled. Prednji dio automobila dobio je novi izgled svjetla i odbojnika, a stražnji je dizajniran po uzoru na luksuzne jahte. I unutrašnjost je unikatna, pa se tako u stražnjem dijelu umjesto uobičajenih sjedala nalazi klupa luksuznog brodskog dizajna. Unutrašnjost je uređena najskupljim plemenitim drvom i brušenom kožom, a ne navodi se koliko unikatna limuzina troši benzina. Vlasniku to zasigurno ne zadaje glavobolje.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Za razliku od ekscentričnog bogataša koji si je priuštio automobil sličan brodu, vlasnik najskuplje jahte na svijet, ne skriva se. Radi se o ruskom milijarderu Romanu Abramoviću čiju luksuznu krstaricu Eclipse procjenjuju na 1,3 milijarde eura. Eclipse sa svojih 162 metra spada među najduže privatne jahte na svijetu. U plovidbi može uživati 36 gostiju smještenih u 18 superluksuznih kabina, a da bi se osjećali što ugodnije brod ima 70 članova posade. Jahta ima bazen, teretanu i fitness centar, te dva heliodroma. Nagađa se i da je opremljena posebnim sustavom koji prepoznaje paparazze te aktivacijom lasera onemogućuje snimanje putnika na palubama. Abramović za održavanje jahte godišnje plaća 30 milijuna eura, a prije nekoliko godina punio ju je gorivom u dubrovačkoj luci Gruž. Utakanje 750.000 litara dizela trajalo je četrdesetak sati, a milijarder je to platio 6,3 milijuna kuna.

Foto: Promo

Saudijski princ lani je kupio sliku Leonarda da Vincija 'Salvator Mundi' (Spasitelj svijeta). Platio ju je 450 milijuna dolara, čime je to umjetničko djelo iz 16. stoljeća postalo najskupljom slikom u povijesti. Do tada rekord su držale Picassove ‘Žene iz Alžira’, koje su u svibnju 2015. prodane za 179,4 milijuna dolara. Da Vincijeva slika portret je Isusa koji u ruci drži kristalnu kuglu. Nedavno su se pojavila nagađanja da je slika zapravo djelo Leonardova učenika Bernardina Luinija, koji je naslikao većinu slike, dok je slavni majstor u njenom stvaranju sudjelovao s 20 do 30 posto, ali to nije dovelo u pitanje njezinu vrijednost.

Foto: Promo

Londonska draguljarska kuća Graff Diamonds napravila je najskuplji ručni sat na svijetu koji su nazvali Hallucination. Sat je izrađen od rijetkih dijamanata posebnih boja, a ukupno ima čak 110 karata. Vrijednost sata procjenjuje se na 55 milijuna dolara. Izrada je trajala 1000 sati, a angažirali su najbolje dizajnere, draguljare i urare.

Foto: Promo

Najskuplji privatni zrakoplov 2DEER napravljen je na temelju Boeinga 787 Dreamlinera. Izrada je koštala vrtoglavih 230 milijuna dolara, tako luksuzno prerađen avion umjesto 340 ljudi može primiti samo 40 putnika. Naravno, sretnici koji njime lete neće sjediti u avionskim sjedalima, već mogu uživati u luksuzu. Pri ulasku prolazi se kroz predvorje koje vodi do raskošnog hodnika. Zatim se stiže u glavni lobby za 16 osoba, koji je opremljen udobnim foteljama i lazy bagovima - jastucima za sjedenje. Glavni launch ima dva blagovaonička stola, a jelo priprema vrhunski kuhar. Nakon obroka putnici mogu uživati u privatnom kinu, a avion ima i luksuzne spavaće sobe te kupaonice.

Foto: Promo

Luksuz ne mora biti skup i nedostupan

U nabrojenim najskupljim stvarima na svijetu mogu uživati tek rijetki bogataši, no dašak luksuza osigurao vam je Lidl. Gastronomska linija Deluxe omogućit će vam uživanje u delicijama koje nisu nedostupne, a pomoću njih i prijatelje možete iznenaditi vrhunskim finger foodom. Dovoljno je maštovito aranžirati narezani parmanski pršut i kuhanu šunku sa šparogama, bijelim vinom ili orasima, a uz to će se izvrsno sljubiti britanski Cheddar sir. Složite Carpaccio od lososa s parmezanom i filete tune u maslinovom ulju i narežite svježi sir punjen bademima, pinjolima i začinskim biljem ili tartufima. Uz to servirajte maslinovo ulje sa začinima kojim vaši gosti mogu oplemeniti okus ponuđenih delicija. Za desert na raspolaganju su vam Premium torte, a ovisno od želja vaših gostiju možete ponuditi rashlađene voćne jogurte ili vruću čokoladu.

Sadržaj omogućio Lidl

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije