Oštarija Fortica chefa Željka Markusa u centru je gradića na kraškom brijegu, čiji je forte gastronomija. Obrazi boškarina, kobasice od boškarina, obrazi crne slavonske svinje, teleće koljenice, janjeći kotleti, šparoge sa škampima... aduti su Fortice. Na čaše se toče Benevenutijeva Malvazija, Tomazev Teran Barbarrosa...
– Gostima preporučujemo Chefov biftek. Medaljon polažemo na čabarski sir škripavac, a na njega ide raviol punjen kruškom i sirom s kremom od kruške i pancete. Omiljen desert je i kruška kuhana u desertnom vinu s kremom od mascarponea i crumbleom, tj. tijestom od badema i lješnjaka. Za dvoje Večernjakovih reportera, obrazi boškarina (23) i pljukanci s kozicama (22), te desert od kruške i litra mineralne – 61 euro.
Raznovrsnost ponude
jela i pića (do 50 bodova) 46
Kvaliteta hrane 15
(do 15 bodova)
Usluga9
(do 10 bodova)
Prostor17
(do 20 bodova)
Vrijednost za novac 4
(do 5 bodova)
Ukupno: 91
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA