VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Obrazi boškarina i kruška s mascarponeom

Kastav
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
14.05.2025.
u 10:10

Oštarija Fortica, Trg Matka Laginje 1

Oštarija Fortica chefa Željka Markusa u centru je gradića na kraškom brijegu, čiji je forte gastronomija. Obrazi boškarina, kobasice od boškarina, obrazi crne slavonske svinje, teleće koljenice, janjeći kotleti, šparoge sa škampima... aduti su Fortice. Na čaše se toče Benevenutijeva Malvazija, Tomazev Teran Barbarrosa...

24.04.2025., Kastav - Grad Kastav. Turisticka patrola. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

– Gostima preporučujemo Chefov biftek. Medaljon polažemo na čabarski sir škripavac, a na njega ide raviol punjen kruškom i sirom s kremom od kruške i pancete. Omiljen desert je i kruška kuhana u desertnom vinu s kremom od mascarponea i crumbleom, tj. tijestom od badema i lješnjaka. Za dvoje Večernjakovih reportera, obrazi boškarina (23) i pljukanci s kozicama (22), te desert od kruške i litra mineralne – 61 euro.

Raznovrsnost ponude
jela i pića (do 50 bodova) 46

Kvaliteta hrane 15
(do 15 bodova)      

Usluga9
(do 10 bodova)      

Prostor17
(do 20 bodova)      

Vrijednost za novac 4
(do 5 bodova)

Ukupno: 91
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA

24.04.2025., Kastav - Grad Kastav. Turisticka patrola. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije