Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Ne može se seksati zbog bolnog i rijetkog poremećaja: 'Odnos moram prekinut jer završim u suzama'

Svaki put kada bih se seksala, osjetila bih takvu bol da bih počela plakati, a poslije bih primijetila i rascjepe i posjekotine na vagini.
25. veljače 2020. u 16:44 10 komentara 19687 prikaza
Foto: Facebook

Jillian Currie (26) boji se da neće pronaći ljubav zbog problema s rascjepima koji joj se događaju svaki put kada se seksa. Njezini rascjepi, koji su toliko bolni da joj je teško hodati, zbunili su medicinske stručnjake.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa:

Njezin poremećaj započeo je 2014. godine, ali tek sada, nakon nekoliko godina pričanja i konzultiranja sa stručnjacima, napokon je otkrila od čega boluje - vulvodinije, bolne i kronične bolesti vagine. Kada je imala dvadeset godina, primijetila je da se njezina međica, odnosno perineum, rascjepa tijekom seksa, a ona bi bila u tolikoj agoniji da bi plakala. Uz rascjepe, imala je probleme i s velikom količinom iscjetka te bi morala nositi veliki uložak i mijenjati ih nekoliko puta tijekom dana.

 | Autor : Facebook/RTL Foto: Facebook/RTL

Jillian je rekla: "Osjećam se kao da se tijelo žene i muškaraca drugačije tretira u medicini. Od žena se očekuje da samo trpe bolove u tišini, a i često nismo dovoljno educirane o vlastitom tijelu."Njezina bolest započela je kada je postala seksualno aktivna, ali odnose je često morala prekinuti jer je bilo previše bolno, do te mjere da bi završila u suzama. "Ostala bih s dubokom posjekotinom, na istom mjestu gdje žene dobivaju rascjepe nakon rođenja djeteta."

Nakon što joj je dijagnosticirana vulvodinija Jillian je odahnula. Sada uzima hormone, ali treba proći još neko vrijeme kako bi vidjela hoće li joj pomoći. Najviše problema ima u ljubavnom životu: "Uhvati me panika kada pričam s nekim dečkom i shvatim da smo se povezali jer znam da ću mu u nekom trenu morati reći da se ne mogu seksati." Želja joj je educirati žene o vlastitom tijelu i mogućim problemima i bolestima. "Želim pokazati koliko žena zapravo boluje od iste bolesti poput moje. Da sam ja znala za neku priču poput moje prije nekoliko godina ne bih bila toliko uplašena", rekla je za metro.co.uk.

Znaju li muškarci ženske beauty proizvode? Saznajte u videu:

Posjetite ginekologa Zašto je mjesečnica ponekad jako rijetka i svijetla? Strašno iskustvo Mora izbjegavati svoje duhovite prijatelje: Djevojka (17) onesvijesti se čim se krene smijati Sto ljudi s dijagnozom Alergična na vodu: Smije se tuširati dvaput mjesečno, a i suze joj uzrokuju osip
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom