Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Mora izbjegavati svoje duhovite prijatelje: Djevojka (17) onesvijesti se čim se krene smijati

Ako imate prijatelje koji vam zadaju bol u trbuhu od smijeha budite sretni da niste u koži ove djevojke.
14. siječnja 2020. u 11:33 1 komentara 791 prikaza
Foto: Privatna arhiva

Billie Hodgson pati od rijetke bolesti mozga koja joj uzrokuje nesvjesticu svaki put kada doživi jaku emociju poput smijanja, prenosi LADBible.com.

Liječenje je dugotrajno Otkriven rijedak poremećaj zbog kojeg žene doživljavaju i do 100 orgazama u danu!

Ovoj 17-godišnjakinji dijagnosticirana je katapleksija (jedan od elemenata narkolepsije). Opisana je kao iznenadno i nekontrolirano slabljenje mišića ili paraliza.

1 / 7
U Hrvatskoj od iznenadne srčane smrti godišnje umire čak 9000 građana, a kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti i u svijetu.

 | Autor : Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

S obzirom na njezino stanje, prisiljena je izbjegavati prijatelje kako bi izdržala dan u školi bez nesvjestice. "Jako sam vesela osoba i čudno mi je da sam postala ovakva, osjećam da nisam svoja. Moji prijatelji pokušavaju ne biti smiješni, a ako im to ne pođe za rukom, ispričavaju mi se. Kada sam s njima izbjegavam smiješne situacije", rekla je Billie i dodala "Zabavna sam i pozitivna osoba, pa se trudim okrenuti svoju situaciju na tu stranu. Kada sjedimo i jedemo jako smo tiho, a onda nas i ta prisilna tišina nasmije."

Strašno Napravila je silikone u klinici koju promoviraju slavni, a oni su joj ispali iz grudi!

Billie priznaje da je svaka nesvjestica strašno iskustvo. "Nemate kontrolu nad svojim tijelom, ne mogu odgovoriti nikome dok se to događa i nisam svjesna ničega. Tresem se, ne mogu držati stvari", otkrila je.

 | Autor : Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Nažalost, ova bolest ne može se liječiti. Postoji samo lijek koji može ublažiti simptome. "Ispočetka nisam mislila da je toliko ozbiljnom, ali kada sam saznala dijagnozu osjećaji su bili pomiješani - olakšanje jer napokon znam što mi je, ali i strah kako će to utjecati na moj život. Ovo je za cijeli život što znači da moram to prihvatiti i živjeti s tim."

Želi pomoći oboljelim ženama Čuvala je nevinost sve do braka, a onda doznala da se ne može seksati zbog rijetke bolesti!
Marko Grubnić i Momčilo Gurović
POSLOŽILO MU SE
Marko Grubnić: 'Presretan sam, vjenčat ćemo se ove godine'
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima