Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kada jedete s društvom...

Matematičari otkrili trik za rezanje pizze s kojim će svaki komad ispasti jednake veličine

shutterstock
03.08.2021.
u 09:28

Njihova teorija zvuči jako komplicirano, ali zapravo i nije - samo treba pratiti rezove koje su napravili.

Eksperiment dvojice matematičara pokazao je da cijelo vrijeme zapravo pogrešno režemo pizzu kada ju jedemo s društvom, i da na taj način ne dobiju svi kriške jednake veličine. Koristili su se geometrijskim formulama i pojmovima i na kraju, iako je potrajalo, dobili čak 12 potpuno jednakih komada. 

Joel Haddley i Stephen Worsley, kako prenosi The Sun, kažu da je treba izrezati tri puta, po sredini, malo u desno i u lijevo, ali ne ravnim rezovima, već blago zaobljenima. Svaki taj komad treba podijeliti na još dva tako da imate jedan unutarnji i jedan vanjski s korom. Također režete blago zakrivljenim potezima. Konačni rezultat trebala bi biti pizza u obliku neke zvijezde ili cvijeta.

Znamo, u teoriji zvuči komplicirano, ali na fotografiji ispod, koja je objavljena na Twitteru, možete vidjeti tri glavna reza, a zatim povezati kako su ostali napravljeni. Trikom su se oduševili mnogi korisnici Twittera, a neki su u šali rekli kako napokon više neće dolaziti do sukoba s braćom i sestrama kada je u pitanju dijeljenje hrane.

Foto: @OSHOP/TWITTER

Uzeli pizzu za doma, pa se zgrozili vidjevši nacistički simbol na njoj

1/1

Prvi put od 2019. u Hrvatskoj u jednom danu više od milijun turista!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:40 04.08.2021.

trik -nemojte to radit, nikad, ljudi vole komade random veličine, da si lakše "doziraju" koliko žele/mogu pojest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije