Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas za budžet

Koja je najzdravija, a najjeftinija hrana za svakodnevnu konzumaciju?

24.09.2019.
u 06:45

Dobro zdravlje postiže se uravnoteženom prehranom koja zadovoljava sve naše potrebe za mikro i makro nutrijentima, a dobra vijest je da to ne podrazumijeva isključivo skupe organske namirnice dostupne samo onima s dubljim džepom.

Donosimo vam listu jednostavne i jeftine hrane koja vam može osigurati zdravlje.

1. Mlaćenica 

Mlaćenica ili neobrano mlijeko odlično je za probavu zbog probiotika, a bogato je kalcijem, proteinima i magnezijem. Možete dodati listić mente ili malo cimeta da vam bude ukusnije

2. Ječam

Jedna od najstarijih žitarica koja se koristi u svijetu blagotvorno utječe na zdravlje čovjeka. Osim što pomaže u održavanju željene težine, ječam je bogat vlaknima, vitaminima i mineralima poput bakra. 

3. Proso

Jedna od najzdravijih žitarica bogata je vlaknima, željezom, magnezijem i fosforom. Može se konzumirati i u slatkoj i u slanoj varijanti. 

4. Jaja

Idealan doručak pun proteina koji održava mišićnu masu, a pomaže i u održavanju tjelesne težine

5. Amaranth

Amaranth je žitarica bogata kalcijem i željezom, a liječnici preporučuju da ja konzumirate češće ako bolujete od artritisa. Od amarantha možete pripremiti zdrave i ukusne slastice koje mogu biti zamjena za deserte bogate šećerom. 

6. Kikiriki 

Na popisu zdrave i jeftine hrane našla se i ukusna grickalica, s kojom naravno ne valja pretjerivati. Kikiriki je bogat proteinima, vitaminom E i fosforom. 

 

7. Kuhani ili pečeni batat

Batat sadrži kompleksne ugljikohidrate i ima niski glikemijski indeks što znači da sporo ispušta glukozu te iz tog razloga nismo gladni duže vrijeme. 

Dobili ste popis jeftinih namirnica, a većinu ih možete pronaći na Trešnjevačkom placu. 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
06:58 24.09.2019.

Hrana za ptice..

DV
dvorskaluda
12:14 24.09.2019.

Zdrava hrana nije GMO kikiriki i krumpir po trgovinama, (pre)skupi batat i td. Zdravo je što je proizvedeno "za sebe" a i to djelomice jer su svjetske vode kao i zrak zagađeni pa je zagađenje sveprisutno. Jedino što kada sam uzgajaš, ne dodaješ te otrove svjesno. Kod uzgajivača za prodaju uvijek su zasebno vrt i polje gdje za sebe uzgajaju, a zasebno za kupce (tamo salata naraste za deset dana na veličinu lubenice)

ML
Mladjan
11:46 24.09.2019.

Najbolja, najzdravija i najjeftinija hrana je svinjetina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije