Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan biznis

Kako je bivša učiteljica postala food bloggerica: 'Prve palačinke napravila sam sa sedam godina'

Instagram/od.slatkoga.sladje
13.09.2019.
u 21:56

Njezin prvi kolač bila je pita s breskvama u petom razredu osnovne škole, a ona je Mirjana Marčinko Šmit, uspješna hrvatska food blogerica koja uživa u pripremanju slanih i slatkih delicija.

Prve palačinke pekla je sa sedam godina, dok je slana jela počela pripremati puno, puno kasnije kad se udala, kao što kaže Mirjana - morala sam. Kada se želi prisjetiti svojeg djetinjstva vidi se u kuhinji, a njezina avantura pripremanja slanih jela i slastica započela je kad se motala po kuhinji i ometala mamu dok je mijesila orehnjače, makovnjače i ostale dizane delicije te kada je ometala sestru dok je mutila i miksala fine kolače i torte. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjana Marčinko Šmit (@od.slatkoga.sladje) on

- Bila sam glavni pomoćni radnik i dobivala jako bitne i važne uloge, tipa držač miskera, perač posuda, glavni potrčko (zadaci odnesi - donesi). Jako sam si bila važna i mislila da se bez mene zaista ne može - prisjeća se Mirjana

Svoje je zanimanje učiteljice razredne nastave nakon 20 godina rada odlučila zamijeniti food bloggingom. Na otvaranje Instagram i Facebook profila i bloga nagovorili su je sinovi zbog čega je sad sretna. - Dugo sam se opirala društvenim mrežama, ali sam shvatila da se puno toga može vidjeti i naučiti te sprijateljiti s ljudima sličnih interesa. Najprije je krenulo kao hobi koji me opuštao nakon stresnog dana, a sad je to dio svakodnevnog posla

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjana Marčinko Šmit (@od.slatkoga.sladje) on

Jedan dan ove food blogerice započinje dan prije, kada ostali gledaju film i grickaju kokice, Mirjana skicira i radi bilješke što će iduće kuhati, kako će fotografirati, ako je fotografija za klijenta onda mora obratiti pozornost na klijentove želje. Vremensku prognozu prati svakodnevno jer fotografira na prirodnom svjetlu. - Jutro je osigurno za opskrbu svježih namirnica. Nakon toga kreću aktivnosti prema bilješkama. Ponekad, ako je zahtjevniji posao fotografiranje traje i više dana

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjana Marčinko Šmit (@od.slatkoga.sladje) on

Food blogere pokreće ljubav prema kuhanju, pečenju, fotografiranju, a Mirjana kaže da joj je srce puno kada dobije poruku ''Hvala Vam što nesebično dijelite recepte!''. Kao negativnu stranu ovog posla navodi da kada se daš cijelim srcem u to ponekad nemaš vremena za obitelj i prijatelje koliko bi to volio. 

- Iako sam u ovom poslu danonoćno, smatram da obitelj ''ne trpi'', jer moj suprug i sinovi vole biti uključeni u sve aktivnosti u kuhinji. Često mi pomažu u odabiru recepata i namirnica, vole kušati sve što je ''drugačije i novo'' te uvijek dobijem iskrenu kritiku. Uključeni su u izradu nove web stranice ''Od slatkoga slađe'', u izradi web recepata i editiarnju istih. Nadopunjujemo se u svakom segmentu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirjana Marčinko Šmit (@od.slatkoga.sladje) on

Za sebe kaže da je dokaz da nikad i ništa u životu nije nemoguće niti kasno ako si ustrajan i ako imaš podršku od svojih najmilijih. - S 45 godina sam krenula u ovo. Nije mi žao. Samo radom i vjerovanjem u sebe možeš napraviti ''nešto'' - zaključila je Mirjana. Mladima koji se žele baviti ovim poslom i zarađivati od food blogginga poručuje da se pripreme na neprospavane noći, tjedne bez vikenda i godine bez odmora, a za nagradu će dobiti ispunjeno srce

Ako se želite baviti food bloggingom za početak su vam potrebne namirnice i ljubav prema kuhanju, a posljedično i odlazak na tržnicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije