Naslovnica Lifestyle Gourmet

Probali smo jedan genijalni 'šiš wrap', a imamo i recept!

Na zagrebačkom Burger Festivalu svoje je burgere i ostale specijalitete predstavilo puno poznatih restorana, a mi smo se zadržali kod kućice American Bara Dollar čiji nam je chef dao i recept pa nastavite čitati.
16. rujna 2019. u 16:41 0 komentara 767 prikaza
Foto: Ivan Uglik

American Bar Dollar je koncept napravljen za sve ljubitelje burgera i comfort hrane; hrane koja se može jesti rukama. Osim burgera u ponudi imaju izvrsna pečena rebarca, krilca i stakeove. Baziraju se na toj hrani i posebnošću svoje ponude smatraju pečenje mesa na smokerima - pećima koje dime meso. American Bar radi u 3 grada; Čakovcu, Varaždinu i Osijeku, a zbog velike potražnje planiraju se širiti i po ostalim gradovima. Trude se educirati svoje osoblje, obraćaju pozornost na meso, umake i pecivo što im daje određenu prepoznatljivost kod ljudi. 

Uspješan biznis Kako je bivša učiteljica postala food bloggerica: 'Prve palačinke napravila sam sa sedam godina'

 | Autor : Instagram/americanbardollar Foto: Instagram/americanbardollar

Kao posebnost njihove kućice chef Ivan Uglik navodi da koriste isključivo čisto juneće meso koje je odležano u suhim komorama 20 dana, a mljeveno meso za burgere začinjeno je solju i šarenim paprom. Uz burger idu posebni umaci koje ne kupuju, nego rade sami. Svi umaci se kuhaju ili pripremaju na hladno s njihovim posebnim miksevima svježeg bilja ili začina.

UKUSNO I TOPLO Topli kolač s makom za hladne jesenske dane

 Na Burger Festivalu nisu uključili vegetarijansku ponudu, no u restoranima drže vegetarijanske wrapove i burgere koje rade od slanutka, graška i mrkve. 

 | Autor : Ivan Uglik Foto: Ivan Uglik

FOOD FESTIVALI Food Film Festival na Zrinjevcu oduševljava ponudom i programom

Najčešće prodavani artikl kod njih je American Dollar burger ili šiš wrap - novitet koji su napravili spojivši staromodnu i modernu kuhinju. American Dollar burger je poseban jer u njega ide krupno mljevena junetina i krupno mljevena slavonska kobasica koja se stavlja u pljeskavicu koja je stake medium. U njega idu dvije vrste umaka; domaći BBQ umak koji ima 16 vrsta začina, pelate iz Italije i po tome je specifičan jer ima slatko-kiselo-ljuti okus. Osim umaka ide lagani reliš od koslow salate, lagani mayo mustard umak, reliš od zelene iceberg salate i rukole te dimljena domaća slavonska slanina koja je pečena na roštilju uz punomasni cheddar sir

HRSKAVO I ZDRAVO Batat, kelj, tikvica i mrkva: Donosimo vam četiri verzije zdravog čipsa

Chef Ivan Uglik otkrio nam je tajne American Dollar burgera, a dao je i recept za šiš wrap

 | Autor : Ivan Uglik Foto: Ivan Uglik

Sastojci:

180 g mljevenog krupnog junećeg mesa

domaća pšenična tortilja

lagani reliš od zelene iceberg salate

koslow salata (mrkva, paprika, kupus)

sweet chili umak (med, marelica, chili, sol i papar)

umak od vrhnja i mladog luka

Priprema:

1. Pripremiti odležano juneće meso koju začinite solju i paprom.

2. Napraviti relish od iceberg salate, rukole, crvenog kupusa i dodati alceto balsamico. 

3. Ipeći meso na grillu. 

4. Servirati meso u pšeničnu tortilju, dodati koslow salatu, sweet chili umak i umak od vrhnja i mladog luka. 

Dobar vam tek!

Male tajne Ove trikove morate znati prije nego što krenete kiseliti zelje

 

Po sastojke za burger otiđite do trešnjevačkog placa. 

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.