Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COMFORT HRANA

Probali smo jedan genijalni 'šiš wrap', a imamo i recept!

Ivan Uglik
16.09.2019.
u 16:41

Na zagrebačkom Burger Festivalu svoje je burgere i ostale specijalitete predstavilo puno poznatih restorana, a mi smo se zadržali kod kućice American Bara Dollar čiji nam je chef dao i recept pa nastavite čitati.

American Bar Dollar je koncept napravljen za sve ljubitelje burgera i comfort hrane; hrane koja se može jesti rukama. Osim burgera u ponudi imaju izvrsna pečena rebarca, krilca i stakeove. Baziraju se na toj hrani i posebnošću svoje ponude smatraju pečenje mesa na smokerima - pećima koje dime meso. American Bar radi u 3 grada; Čakovcu, Varaždinu i Osijeku, a zbog velike potražnje planiraju se širiti i po ostalim gradovima. Trude se educirati svoje osoblje, obraćaju pozornost na meso, umake i pecivo što im daje određenu prepoznatljivost kod ljudi. 

Foto: Instagram/americanbardollar

Kao posebnost njihove kućice chef Ivan Uglik navodi da koriste isključivo čisto juneće meso koje je odležano u suhim komorama 20 dana, a mljeveno meso za burgere začinjeno je solju i šarenim paprom. Uz burger idu posebni umaci koje ne kupuju, nego rade sami. Svi umaci se kuhaju ili pripremaju na hladno s njihovim posebnim miksevima svježeg bilja ili začina.

 Na Burger Festivalu nisu uključili vegetarijansku ponudu, no u restoranima drže vegetarijanske wrapove i burgere koje rade od slanutka, graška i mrkve. 

Foto: Ivan Uglik

Najčešće prodavani artikl kod njih je American Dollar burger ili šiš wrap - novitet koji su napravili spojivši staromodnu i modernu kuhinju. American Dollar burger je poseban jer u njega ide krupno mljevena junetina i krupno mljevena slavonska kobasica koja se stavlja u pljeskavicu koja je stake medium. U njega idu dvije vrste umaka; domaći BBQ umak koji ima 16 vrsta začina, pelate iz Italije i po tome je specifičan jer ima slatko-kiselo-ljuti okus. Osim umaka ide lagani reliš od koslow salate, lagani mayo mustard umak, reliš od zelene iceberg salate i rukole te dimljena domaća slavonska slanina koja je pečena na roštilju uz punomasni cheddar sir

Chef Ivan Uglik otkrio nam je tajne American Dollar burgera, a dao je i recept za šiš wrap

Foto: Ivan Uglik

Sastojci:

180 g mljevenog krupnog junećeg mesa

domaća pšenična tortilja

lagani reliš od zelene iceberg salate

koslow salata (mrkva, paprika, kupus)

sweet chili umak (med, marelica, chili, sol i papar)

umak od vrhnja i mladog luka

Priprema:

1. Pripremiti odležano juneće meso koju začinite solju i paprom.

2. Napraviti relish od iceberg salate, rukole, crvenog kupusa i dodati alceto balsamico. 

3. Ipeći meso na grillu. 

4. Servirati meso u pšeničnu tortilju, dodati koslow salatu, sweet chili umak i umak od vrhnja i mladog luka. 

Dobar vam tek!

 

Po sastojke za burger otiđite do trešnjevačkog placa. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije