Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMUTITE

Pripremite energetsku bombu za doručak: Orašasti smoothie sa špinatom i kikiriki maslacem

16.09.2019.
u 06:41

Gladni ste, a ne jede vam se? Ako biste najradije popili nešto hranjivo i zasitno nastavite čitati, jer donosimo recept za jednostavan, ali nutritivno bogat smoothie.

Svakodnevni ubrzani način života popularizirao je ovo 'piće s hranom' koje nazivamo smoothie. Ne možemo zanijekati da je smoothie zaista praktično i brzo jelo za modernog čovjeka koji nema puno vremena za kuhanje pa čak i žvakanje. Srećom postoji brdo recepata koji mogu zamijeniti jedan obrok i tako svima olakšati život. Za vas smo pripremili recept za vrlo hranjivi smoothie koji će vas napuniti energijom stoga ga preporučamo konzumirati za početak dana, odnosno za doručak

Orašasti smoothie sa špinatom i kikiriki maslacem

Sastojci za jednu osobu: 

1 puna šaka špinata

1 velika žlica kikiriki maslaca

50 ml bademovog mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka po izboru)

150 ml vode

1 banana

žlica chia sjemenki

nekoliko borovnica

za ukras pola kiwija

Priprema: 

U blender ubaciti špinat, kikiriki maslac, bademovo mlijeko, vodu, bananu, nekoliko borovnica i pola žlice chia sjemenki te stisnite gumb za blendanje. Smoothie stavite u omiljenu zdjelicu ili čašu te po želji ukrasite s ostatkom chia sjemenki, ostatkom borovnica i  s pola kiwija. 

 

Iskoristite sezonu špinata i borovnice i posjetite trešnjevački plac. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije