Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Jednostavni ručak za sve ljubitelje sira: Tortellini u bijelom umaku

Danas, 13. veljače, obilježava se svjetski dan ove tjestenine, a kako ga drugačije proslaviti nego pripremom jednog jednostavnog i brzog recepta?
13. veljače 2021. u 07:00 1 komentara 5183 prikaza
Foto: Shutterstock

Tortellini, vrsta tjestenine tradicionalno punjena mješavinom mesa, sirom Parmigiano Reggiano, jajetom i muškatnim oraščićem, nastala je još u 17. stoljeću u Bologni, Italija. Recept se mijenjao kroz godine, pa ih tako danas možemo pronaći na policama trgovina s raznim punjenjima - sir, špinat, slanina, tartufi... Koja god verzija vam bila najdraža vrijeme je da se danas počastite - jer se slavi svjetski dan tortellina!

Mi donosimo recept za sve ljubitelje sira i za one koji ne žele za vikend provesti puno vremena u kuhinji.

Sastojci:
2 paketa tortellina sa sirom (može i sa slaninom)
1 pakiranje krem sira
100 ml temeljca
100 g ribanog sira
Začini po želji

Priprema:
Torteline stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavi kuhajte temeljac dok se ne zagrije, pa dodajte jedno pakiranje krem sira. Kuhajte dok ne postignete gusti umak, dodajte kuhane tortelline i začinite. Prebacite sve u posudu za pečenje, pospite ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

U videu pogledajte super jednostavnu metodu za razbijanje jajeta - u tavi!

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1 / 3
Koleda tjestenina
Isprobajte Darujemo vam recept za vrlo posebne krafne - onakve kakve peku u hotelu Esplanade iz bakine kuhinje Sjećate li se bakinog mirisnog pudinga od kruha? Imamo recept koji biste trebali isprobati već danas Biste li isprobali? Djevojka šokirala neobičnim receptom za tjesteninu: Umjesto rajčica za umak se koristi ovim voćem
poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće