Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njam!

Jednostavni ručak za sve ljubitelje sira: Tortellini u bijelom umaku

Shutterstock
13.02.2021.
u 07:00

Danas, 13. veljače, obilježava se svjetski dan ove tjestenine, a kako ga drugačije proslaviti nego pripremom jednog jednostavnog i brzog recepta?

Tortellini, vrsta tjestenine tradicionalno punjena mješavinom mesa, sirom Parmigiano Reggiano, jajetom i muškatnim oraščićem, nastala je još u 17. stoljeću u Bologni, Italija. Recept se mijenjao kroz godine, pa ih tako danas možemo pronaći na policama trgovina s raznim punjenjima - sir, špinat, slanina, tartufi... Koja god verzija vam bila najdraža vrijeme je da se danas počastite - jer se slavi svjetski dan tortellina!

Mi donosimo recept za sve ljubitelje sira i za one koji ne žele za vikend provesti puno vremena u kuhinji.

Sastojci:
2 paketa tortellina sa sirom (može i sa slaninom)
1 pakiranje krem sira
100 ml temeljca
100 g ribanog sira
Začini po želji

Priprema:
Torteline stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavi kuhajte temeljac dok se ne zagrije, pa dodajte jedno pakiranje krem sira. Kuhajte dok ne postignete gusti umak, dodajte kuhane tortelline i začinite. Prebacite sve u posudu za pečenje, pospite ribanim sirom i pecite na 200 stupnjeva oko 10 minuta.

U videu pogledajte super jednostavnu metodu za razbijanje jajeta - u tavi!

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3

Komentara 1

MO
montello
18:03 13.02.2021.

super mljac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije