Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Darujemo vam recept za vrlo posebne krafne - onakve kakve peku u hotelu Esplanade

Zasladite se neodoljivim krafnama po provjerenom Esplanadinom receptu. A možete ih i naručiti na kućnu adresu ili preuzeti na licu mjesta - odaberite Gourmet Donut Box ili se počastite klasičnim okusima pojedinačnih krafni za van.
11. veljače 2021. u 10:00 0 komentara 4303 prikaza
Foto: Esplanade Zagreb

Veseli duh Fašnika unatoč svim preprekama ni ove godine nije zaobišao zagrebački hotel Esplanade, a zahvaljujući tome možemo uživati u njihovim poznatim krafnama neodoljivih kombinacija okusa. Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i domaći džem od marelice – šest ručno rađenih i pažljivo ukrašenih krafni pakiranih u Gourmet Donut Box dostupne su za narudžbu 15. i 16. veljače 2021. po cijeni od 75 kn. Ukoliko ne možete zamisliti Fašnik bez njihovih krafni vodite računa da su količine ograničene, a narudžbe se primaju do 14. veljače 2021. Tu su, naravno, i klasični okusi Esplanadinih krafni s domaćim džemom od marelice, čokoladom i vanilijom koji će vam biti dostupni po narudžbi za drive-through preuzimanje 15. i 16. veljače od 11 sati ujutro na stražnjem ulazu u hotel ili na ulazu u Le Bistro. Cijena iznosi 9 kn po komadu. Iznenadite sebe, svoje prijatelje ili kolege na poslu klasičnim okusima pokladnica.

 | Autor : Esplanade Zagreb Foto: Esplanade Zagreb Imajte na umu da je za veće količine krafni nužna prethodna narudžba, a priprema i isporuka krafni obavljaju se u skladu sa strogim epidemiološkim mjerama. 

No, ako vam sve ovo zvuči vrlo primamljivo ali ipak želite sami pripremiti svoje fašničke krafne, ove godine učinite to prema receptu hotela Esplanade - sigurno ćete biti zvijezda Fašnika.

Fašničke krafne

Sastojci:

250 g brašna

60 g maslaca

75 g šećera u prahu

3 žutanjka

250 ml mlakog mlijeka

1 vanilin šećer

10 g svježeg kvasca

rum

limunova korica

Priprema:

Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.

tradicija Krafne bez dizanja i brze fritule - što se nas tiče pokladna slavlja mogu početi! tradicija Imamo recept za fine i savršeno hrskave kroštule zbog kojeg će snaga vaše volje doći na ozbiljnu kušnju
U zdravom tijelu zdrav duh
U zdravom tijelu zdrav duh
Bolujete od šećerne bolesti? Ovo su savjeti doktora kojih se morate pridržavati
CVH
Vidi i budi viđen
Vozite automobil? Za ovo zasigurno niste znali – a može vam spasiti život!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.