Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Istraživanje pokazalo: Ljudi koji stalno fotografiraju hranu skloniji su debljanju

Shutterstock
20.10.2021.
u 07:00

Rezultati istraživanja pokazali su i da ovu naviku ima čak 70 posto milenijalaca.

Svi u društvu imamo barem jednu osobu koja uvijek, ma gdje god bili, fotografira hranu, a nerijetko onda nastale fotografije objavljuje na društvenim mrežama. Upravo su takvi ljudi, pokazuje istraživanje američkog Sveučilišta Georgia Southern, skloniji gomilanju kilograma.

Kako prenosi Times of India, stručnjaci su otkrili da fotografiranje hrane prije jela povećava vjerojatnost da ćemo htjeti još jednu porciju i da ljudima koji to rade treba više vremena da osjete sitost.

Sudjelovalo je 145 studenata koji su podijeljeni u dvije grupe - jedna je dobila tanjur sa šest krekera od sira, druga s dvanaest. Prvoj grupi, sa 6 krekera, rečeno je da fotografiraju hranu prije jela, a zatim da ocijene koliko im se svidjelo i žele li još jednu porciju.

Rezultati su pokazali da je grupa koja je fotografirala hranu dala više ocjene i da su htjeli još jer je fotografiranje promijenio način na koji mozak doživljava hranu - okus i miris su izraženiji jer se mozak fokusirao jače na njih. 

Kao zaključak, rezultati istraživanja mogli bi biti od posebnog značaja za sve one koji žele smršavjeti. 

Kako olakšati simptome prehlade: Probajte s vrućim čajem i medom, metvicom...

Novo istraživanje: Kemikalije koje se nalaze u ovim stvarima utječu na debljanje

1/1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije