Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO KOSTELNIK

'Umjetnici i publika saživjeli su se s krovom MSU-a'

Branko Kostelnik
Foto: Matija Habljak/Pixsell
26.05.2019.
u 09:13

Urednik programa Ljeto u MSU-u odgovorio nam nam je na tri pitanja o projektu koji se održava šest godinu zaredom

Koliko su se koncerti u sklopu Ljeta u MSU-u saživjeli s MSU-om?
Ove je već šesta sezona Ljeta u MSU-u. Multimedijski koncept – prve tri godine tri u jedan: izložba, film i koncert, a posljednje dvije godine ide pet u jedan, jer smo dodali i književnu tribinu te performanse – prihvatili su sjajno i publika i kritika. Iznad očekivanja. Mislim da smo uspjeli naći mjeru u konceptu, posebno s naglaskom na ključni lajtmotiv – multimedijalnost koja je jedna od temeljnih odrednica MSU-a. Ljestvica je vrlo visoko i biram kao autor projekta isključivo sastave koji imaju snažan autorski pečat i visoke umjetničke domete. Prostor MSU-a očigledno inspirira umjetnike tako da su mnogi od njih održali ondje neke od nezaboravnih i najboljih koncerata u karijeri.

Je li bilo ikakvog nerazumijevanja, premda je rock-glazba odavno u sličnim prestižnim svjetskim institucijama?
U početku je svima to bilo malo čudno. Kao, jao, svirka na krovu muzeja... No, vrlo brzo su svi: i kritika i mediji, a što je najvažnije i publika objeručke prihvatili program i koncept Ljeta u MSU-u. Ove godine želimo još više vrednovati odlične prostore i arhitektonsko rješenje Igora Franića tako da ćemo pojačati broj koncerata na platou kod tobogana koji navečer, onako posebno osvijetljen, izgleda, kažu mnogi, kao neki “space clubbing” prostor u Londonu ili New Yorku, a tehnički istražujemo da barem jedan možda i dva koncerta produciramo u fantastičnom prostoru garaže MSU-a.

Koji su koncerti ove godine najatraktivniji, a koji su od pratećih programa vaši favoriti?
Ovogodišnji “line-up” brojni predstavnici struke smatraju najjačim dosad. I doista, u šest termina od 8. lipnja do 13. srpnja, u tih šest subota, sva odabrana imena jamče vrhunski događaj. Evo, prosudite i sami: Laibach s pratećom izložbom, filmom i predavanjem, Letu štuke, Kries, Borghesia, The Strange, TRAM 11. Tu su još i kultni Indoš iz Kugla glumišta s novim performansom, provokativna Riječanka Tajči Čekada, odlična izložba Mirjane Vodopije, set glazbenih dokumentarnih filmova te književna čitanja uživo poput nekadašnjeg nezaboravnog FAK-a.

GALERIJA Pogledajte koje zvijezde su prošetale crvenim tepihom u MSU

Branko Kostelnik
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

DA
Danijel2
07:08 27.05.2019.

MSU je koncertna dvorana, kazalište ili ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije