Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

'Umjetnici i publika saživjeli su se s krovom MSU-a'

Urednik programa Ljeto u MSU-u odgovorio nam nam je na tri pitanja o projektu koji se održava šest godinu zaredom
26. svibnja 2019. u 09:13 1 komentara 105 prikaza
Branko Kostelnik
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Koliko su se koncerti u sklopu Ljeta u MSU-u saživjeli s MSU-om?
Ove je već šesta sezona Ljeta u MSU-u. Multimedijski koncept – prve tri godine tri u jedan: izložba, film i koncert, a posljednje dvije godine ide pet u jedan, jer smo dodali i književnu tribinu te performanse – prihvatili su sjajno i publika i kritika. Iznad očekivanja. Mislim da smo uspjeli naći mjeru u konceptu, posebno s naglaskom na ključni lajtmotiv – multimedijalnost koja je jedna od temeljnih odrednica MSU-a. Ljestvica je vrlo visoko i biram kao autor projekta isključivo sastave koji imaju snažan autorski pečat i visoke umjetničke domete. Prostor MSU-a očigledno inspirira umjetnike tako da su mnogi od njih održali ondje neke od nezaboravnih i najboljih koncerata u karijeri.

Kojoti Koncert u MSU Novu pjesmu Kojoti posvećuju počupanim magnolijama u Zagrebu

Je li bilo ikakvog nerazumijevanja, premda je rock-glazba odavno u sličnim prestižnim svjetskim institucijama?
U početku je svima to bilo malo čudno. Kao, jao, svirka na krovu muzeja... No, vrlo brzo su svi: i kritika i mediji, a što je najvažnije i publika objeručke prihvatili program i koncept Ljeta u MSU-u. Ove godine želimo još više vrednovati odlične prostore i arhitektonsko rješenje Igora Franića tako da ćemo pojačati broj koncerata na platou kod tobogana koji navečer, onako posebno osvijetljen, izgleda, kažu mnogi, kao neki “space clubbing” prostor u Londonu ili New Yorku, a tehnički istražujemo da barem jedan možda i dva koncerta produciramo u fantastičnom prostoru garaže MSU-a.

Jinx hepening za kraj Gotovo 10.000 posjetitelja ‘ljetovalo’ u MSU

Koji su koncerti ove godine najatraktivniji, a koji su od pratećih programa vaši favoriti?
Ovogodišnji “line-up” brojni predstavnici struke smatraju najjačim dosad. I doista, u šest termina od 8. lipnja do 13. srpnja, u tih šest subota, sva odabrana imena jamče vrhunski događaj. Evo, prosudite i sami: Laibach s pratećom izložbom, filmom i predavanjem, Letu štuke, Kries, Borghesia, The Strange, TRAM 11. Tu su još i kultni Indoš iz Kugla glumišta s novim performansom, provokativna Riječanka Tajči Čekada, odlična izložba Mirjane Vodopije, set glazbenih dokumentarnih filmova te književna čitanja uživo poput nekadašnjeg nezaboravnog FAK-a.

GALERIJA Pogledajte koje zvijezde su prošetale crvenim tepihom u MSU

Branko Kostelnik
1 / 15
Magazin Story svake godine organizira dodjelu nagrade "Story Hall of fame". Ove godine održana je šesta po redu dodjela Romerquelle Story Hall of Fame nagrada.
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom