Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U metropoli animacije

U konkurenciji s 522 filma: Hrvatski crtić 'Penjači' osvojio Grand Prix u Tokiju

Animirani crtić 'Penjači'
Foto: Promo
1/3
10.04.2016.
u 10:00

Crtić je realiziran na radionici The Animation Workshopu sveučilišta Viborg u Danskoj, riječ je o rukom crtanom animiranom filmu Siniše Mataića

Hrvatski crtić 'Penjači' (eng. Off Belay!) pred 10-članim žirijem osvojio je nagradu Grand Prix za kratki animirani film u Tokiju. Film je napravio 3D računalni animator Siniša Mataić, koji se našao u konkurenciji između 522 filma na Tokyo Anime Award 2016.

Riječ je o rukom crtanim animiranim filmovima. Osim prve nagrade za najbolji kratkometržani film, kreatoru je uručena i nagrada guvernara Tokija, kako piše Zvono.

Crtić je realiziran na radionici The Animation Workshopu sveučilišta Viborg u Danskoj, u periodu od kolovoza 2012. do lipnja 2013, godine. Produkciji filma pomogla je dobivena stipednija, ali i Open Workshop, kao i kao i postprodukciju zvuka, sinkronizaciju, glumce.

 

Režiju, scenarij, ilustracije i animaciju potpisuje Siniša Mataić, script editor bio je Lars Kramhøft, dodatnu animaciju radili su Jonas Mølgaard Jensen, Andreas Husballe, Natalia Marcos, Daniel Damm i Stjepan Milas, za pozadine su bili zaduženi Natalia Marcos i Siniša Mataić, a za bojanje je bila zadužena Marina Mataić. 3D modeliranje potpisuje Marco Martellato, oblikovanje zvuka Thomas Ahlmark, glazbu potpisuju Own Road/Simon Skjødt Jensen, a glasove su dali Jake, Shilo Duffy i Draško Ivezić.

Film je nastao u produkciji Luma filma, a producentica je Maša Udovičić.

>> Francusko-belgijski crtić otvorio dugometražni Animafest

>> KinoKino festival donosi filmove za djecu iz cijelog svijeta. Pogledajte koje

Komentara 1

KA
kajinx
15:28 10.04.2016.

Srdačno čestitam! Puno uspjeha u budućem radu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije